Fisk: forsøk nr. 4Min jakt på spiselige fiskeretter som ikke er sprengfull av kalorier (bl.a. på grunn av usunt tilbehør som brukes til å kvele smaken av fisk) og faktisk er integrerbar i min hverdag fortsetter. Nå var det tunfisk som skulle prøves. Jeg har fått noen råd om dette, og tenkte jeg fikk la det stå til. Jeg gikk på fisketur i frysedisken på Lidl, og fant de omtalte tunfiskbiffene. I henhold til anbefalingene på pakken stekte jeg de to biffene i pakken i litt olje, med salt, pepper og sitron.

Ved siden av fisken hadde jeg linsepuré. Jeg vet det neppe ser særlig delikat ut, men linsepuré smaker, i følge mine smaksløker, faktisk meget godt. Tunfisken, på den andre siden, må jeg i grunnen si at jeg ikke var særlig fornøyd med smaken av. Hvis jeg prøver den igjen må jeg fine en helt annen måte å tilberede den på som kamuflerer smaken noe. Kanskje jeg kan "gjemme" den i en saus eller noe?

Jeg misunner dem som liker tunfisk litt, for det var kanskje den mest mettende matretten jeg har laget siden jeg begynte å jobbe meg nedover i vekt for noen måneder siden. Jeg forstår at det skal være mange som synes dette smaker godt, men det passet altså ikke for meg. Noen som har noen forslag på hvordan man kan få spist tunfisk uten at det smaker som tunfisk? Det hadde i grunnen vært veldig praktisk, for mitt ca. 150-kg store legeme ble faktisk kraftig mett av greiene. 

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i fisk, slanking, tunfisk. Bokmerk permalenken.

21 svar til Fisk: forsøk nr. 4

 1. Lempicka87 sier:

  Aldri smakt frossen tunfisk, men fersk er jo helt aldeles NYDELIG!
  Jeg sa for lenge siden at jeg hadde en super god fiskeoppskrift, så den kan jeg gi deg.

  Jeg bruker MASSE smør og rømme da, men du kan jo gjerne bruke litt mindre, og kanskje bytte ut rømme med kesam eller hva det nå er som er bedre…Har ikke helt kontrollen!

  Du trenger torskefilèt, purreløk/løk, hvitløk, smør, rømme og gjerne tomat.

  Ta en ildfastform og legg aluminiumsfolie i bunnen, så legger du torsken oppå(den kan godt være frossen, blir god saus)
  Så tar du alt det andre oppå. Smør og rømme, og deretter oppkuttet løk, hvitløk og tomat om du vil ha det. Ikke ta for mye tomat, men ca 3 kanskje.

  SÅ pakker du det helt inn i folie før du hiver det inn i ovnen! Midt i, 200grader i 1time.
  Rømmen og smøret smelter sammen med fiskekraften og blir en utrolig god saus! (Kok poteter til forresten 😉

 2. Lempicka87 sier:

  Og beklager, men jeg er ikke noe god til å skrive oppskrifter ser jeg nå…Hehe.

 3. Bergen sier:

  #1: takker for oppskriften. Skal legge den til i listen over mulige forsøk. Er skeptisk til bruk av smør i store mengder, men skal regne litt på det.

 4. help sier:

  Liker du tunfisk på boks? Prøv å stek løk i karri, tilsett grønn paprika og tunfisk i vann (hell ut vannet først!), kok ris ved siden av og tilsett risen i stekepannen (som en slags risotto?) og smak til med masse karri og salt og pepper.. Server gjerne med grovbrød og raspet ost over retten..Høres kanskje ikke så godt ut, men det er faktisk kjempegodt..Vet ikke helt hvor mye kalorier dette gir…

 5. Bergen sier:

  Tunfisk på boks er ikke blant mine favoritter. Har prøvd det før. Det smakte ikke så veldig bra, men noe bedre enn de forsne tunfiskbiffene. Prøver et par andre varianter først. Takker for tipset.

 6. goofyman sier:

  Først og fremst må du begynne å kjøpe fisk fra en fiskehandler,alt du finner i de vanlige frysediskene er jo bare «søppel»Begynn med råstoffet og eksprimenter med diverse grønnsaker med f.eks liten skvett fiskesaus eller liten klikk smør.Poenget er denne type fisk kan virkelig nyte,og LYKKE TIL med den «oppoverbakken» du er i gang med!

 7. arthur_park sier:

  Bergen: Lidl’s frosne tunfisk er av en tunfisktype som smaker «boks» uansett hva man gjør med den.

  God kvalitet koster penger, hvis du kjøper fersk (frossen) på Meny, i fiskedisken – til en pris fra 229 – 279 pr. kilo, så vil du få en heeeelt annen smaksopplevelse.

  Den kan stekes, bare med salt og pepper (og litt sitron). Fantastisk spise!

 8. help sier:

  Vet at tunfisk på boks smaker vondt for mange, hele min familie hater det, men jeg lagde retten (og sa til alle at det var kylling) med masse karri og alle sa den var veldig god&spicy og måtte ta tilbake alt vondt de hadde sagt om tunfisken min..!(karri tar bort tunfisksmaken, men du får likevel i det masse sunn protein!)

  Lykke til videre, heier på deg :o)

 9. Bergen sier:

  #8: Hm, tar bort tunfisksmaken men beholder effekten? Det er jo i grunnen det jeg erpå jakt etter. Får prøve det.

 10. Anne-Lise sier:

  Hei! Vil anbefale tunfisk som serveres på Taverna Sokrates i Kong Oscarsgate. Men hvis det er smaken du ikke liker har de også torsk og sverdfisk som er veldig godt 🙂

 11. elin sier:

  God fiskerett:

  Pestomarinert laks!

  Kjøp laksekoteletter, smør et tynt lag med pesto på, stek i ovnen. Nam!!

  🙂

 12. Bergen sier:

  #10: Har ikke vært på Tvaerna Sokrates enda, men kan kanskje prøved hvis jeg havner der en gang. Ellers synes jeg i grunnen den sverdfisken ørtes artig ut. Hva ligger prisene på der?

  #11:Er skeptisk til pest, da det inneholder sykt mye kalorier. Men har man et tynt nok lag på så blir det jo ikke så gale. er jo bedre enn smør. Skal ta den med i betraktningen.

 13. elin sier:

  #12

  Oj, er det det? Det inneholder jo olivenolje som sies å være veldig sunt (det er jo derfor folk ved Middelhavet lever så lenge), samt basilikum og noe annet stæsj..

  Tunfisk på boks er heller ikke så ille- ha det på skiva eller i en salat, med masse pepper og sitron på!

 14. Muffel sier:

  Hei! Min samboer var overbevist om at tunfisk på boks IKKE var godt. Han var derfor meeeeeget skeptisk da jeg regelrett tvang han til å smake på min hjemmelagede tunfiskpizza! 🙂

  Den er som følger:
  Lag vanlig pizzadeig, best å lage TYNN bunn altså, litt mer italiens swong over den 🙂 (langpanne bruker jeg)

  Deretter har du på 1/2 – 1 boks hermetiske tomater rett fra boksen. (som forøvrig er kjempebra for menn da den reduserer faren for prostatakreft (ref. Wenche som lager mat på god morgen norge på tv2 🙂 )

  Jeg syns det er best med ikke for mye tomat for da blir bunnen sprø, mye tomat = litt klissete bunn. jeg bruker da en halv boks – tre kvart.

  Over tomaten har du en pose med Arla Mozzarella, revet. IKKE LOV å bruke norvegia eller annet tull, det er nødt å være reven mozarella (har ikke prøvd synnøve finden sin, så den kan jeg ikke uttale meg om) Mozarellaen gir en mye bedre smak.

  Over dette har du 3/4 – 1 boks med hermetisk tunfisk i olje eller vann.
  Prøv evnt. med en halv boks først dersom du er skeptisk til tunfisksmaken 🙂
  Ta med fingrene og spre det utover.

  Stek midt i ovnen på forvarmet ovn på 225 grader til osten er smeltet og den ser ferdig ut. (ca 10-15 minutt)

  Min samboer MÅÅÅÅÅ ha tunfiskpizza hver fredag nå, og han forteller om den til alle han møter/kjenner, hehe.

  Denne syns jeg du skal prøve. Selv min superkresne lillebror bare elsker denne pizzaen altså. Han er en sånn som ikke liker noen ting.

 15. Muffel sier:

  Tilleggskommentar. Denne pizzaen blir veldig sunn. Eneste er jo osten. Men du kan jo evnt. ta bare en halv pose ost på da… 🙂

  (også må man prøve å ikke spise en hel langpanne alene…. hehe, noe som kan være vanskelig for den blir litt farlig god 🙂

 16. Solveigsin sier:

  Vil du egentlig spise noe du ikke liker? Hva med å spise kylling eller rent kjøtt?

 17. Bergen sier:

  #13: Mye kalorier i pesto, selv om de er av det sunnere slaget i utgangspunktet. Har nok med olivenoljen å gjøre. Godt alternativ til smør når en smører på en skive e.l., men har en et glass med pesto i pastaen i stedet for tomatsaus går kalorikurven i været.

  #14: Takker for forslaget. Hvis jeg skal prøve meg på tunfisk på boks prøver jeg nok karri-gryten over først, men hvis den smaker ok kan jeg jo prøve pizzavarianten også.

  #16: Gidder ikke styre med mye mat jeg ikke liker, ergo: eksperimentserie for å se om det finnes noe fisk jeg liker.

 18. Ann sier:

  Apropos tunfisk …:
  http://www.youtube.co

  Tunfisk kommer nå også i bokser med smak av forskjellige sauser. Èn sånn boks blanda i salat er faktisk nok mat til mannen min, som egentlig er litt kresen på å få MYE i seg av gangen. De koster ikke mer enn 10 kr så hvorfor ikke ta en liten smakeprøve?

  Ellers … har du vært innom siden min og sett på laksepaien min? Nå som vi går inn i juletida er det mye forskjellig sild også å prøve ut.
  Og hva med ansjos sammen med egg? Det er i hvert fall en måte å få feit fisk i seg. Åh, det er det beste med å bo her i Bergen for meg som er Østlending, all den gode fisken dere har tilgang til her. Nede på Strandkaia ligger det en flott fiskebutikk med et kjempeutvalg av fersk fisk. Og – de kan hjelpe til med hvordan man bereder den.

 19. Bergen sier:

  #18: Den Youtoube-linken var jo i grunnen artig. Tunfisk på boks i en eller annen variant står på listen over potensielle eksperiment i prosessen videre. Det gav utvilsomt en suveren metningseffekt, så det hadde vært topp å finne en måte å tilberede det på som funket for meg.

 20. Stjernesol sier:

  kjøpr fersk sei eller laks og stek den selv i panne, eller i folie i stekovn.

  Dette er mye sunnere enn «halvfabrikata»…

 21. Bergen sier:

  #20: Jeg er ikke fremmed for nye forsøk med fersk fisk. Både sei og laks står på listen. Det er dessverre slik at mine forsøk med dette hittil ikke har vært særlig vellykket smaksmessig, men jeg gjør nok nye forsøk. I tillegg oppleves halvfabrikat mye enklere å tilberede. De kan ligge i fryseren til de er ønsket, og som regel settes rett i ovnen eller stekepannen. Å holde ting praktisk enkelt er i stor grad en forutsetning for at jeg skal lykkes med å gå ned i vekt. jeg vurderer det dit at halvfabrikat-fisk er bedre enn ingen fisk. Men jeg kommer som sagt sikkert til å prøve både fersk laksefillet og seifillet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s