Fisk: Forsøk nr. 5 – We have a winner!Dette året er en av mine ambisjoner at jeg skal lære meg å lage fisk som:

 • faktisk smaker godt,
 • ikke krever mer tilberedelse enn at det er sannsynlig at jeg kommer til å lage det igjen og
 • ikke er sprengfull av kalorier på grunn av enten tilberedelsesmåte eller tilbehør (for å f.eks. kamuflere smaken av fisk)

For de som har fulgt med på bloggen her en stund er dette gammelt nytt. Det som derimot er en nyhet, er at jeg synes i å ha lyktes. Etter de fire forrige forsøkene hadde jeg enda ikke klart å utvide mitt fiskerepertoar utover fiskekaker fra varmtdisken på Meny, Safari, ICA eller lignende butikker. Men nå synes jeg å ha funnet et alternativ: Sei fra frysedisken på Lidl.

Da jeg gikk til Lidl for å prøve deres tunfiskbiffer (som jeg fikk anbefalt i en av kommentarene til innlegget mitt om forsøk nr. 1 eller 2) plukket jeg også med pakken som lå ved siden av tunfisken. Pakken hadde det lovende navnet "Gourmet-Filet", og inneholdt et solid stykke sei (220g) som var toppet med brokkoli og cheddarost (180g). Aluminiumsformen skulle bare settes i ovnen, og jeg kunne gjøre noe annet i de 40 minuttene den brukte på å bli ferdig.

Kaloriinnholdet var jo litt i overkant, med totalt 492 kcal. Med de 200g linsepuré (jeg vet det ikke ser bra ut på et bilde, men det smaker faktisk veldig godt) jeg hadde som tilbehør ble totalen 650 kcal, og jeg spiser jo sjelden måltid over 450kcal. Men denne herligheten smakte faktisk rett og slett godt! Det går nok an å gjøre den magrere ved å skrape vekk litt av brokkoli-og-cheddar-toppingen, men det var jo i grunnen noe av det som gjorde det godt. Og det var ikke så veldig mye cheddar i toppingen i heller, så en del av kaloriene er nok av den sunne sorten. Jeg tåler jo en litt kraftigere middag de dagene jeg trener på kvelden, og dette blir nok et alternativ for disse dagene.

Etter fem forsøk har jeg nå altså funnet et reelt hverdagsalternativ for å få i meg litt fisk. Men jeg bør nok ha mer enn ett alternativ i lengden, så forsøkene får fortsette. Det er i hvert fall et par av forslagene jeg har fått i kommentarene til tidligere blogginnlegg jeg kan tenke meg å prøve ut, og det skulle neimen ikke forundre meg om det kommer et forslag eller to til her eller i neste runde også som jeg finner ut at jeg må prøve. Rapporter fra disse kommer når de er gjennomført.

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i fisk, slanking. Bokmerk permalenken.

10 svar til Fisk: Forsøk nr. 5 – We have a winner!

 1. Tuddelu sier:

  Mulig jeg tar feil, men jeg har bare sett at du prøver ferdige frossenpakker med fisk. Hva med å kjøpe fersk fisk og panere den selv, og så steke den sammen med løk?

 2. Bergen sier:

  #1: Det er mulig neste forsøk går i den retning igjen, men jeg har prøvd å unngå pannering med påfølgende steking på grunn av kalorimengden det medfører. Mine «offisielle» forsøk hittil:

  #1: Ovnsbakt stinbitfillet i Serranoskinke
  #2: Ovnsbakt torsk med bacon
  Begge var ferskkjøpte filleter fra fiskedisken på Mega, og omtales i innlegget 27/9

  #3: Pepperrøkt laksefillet (Fjordland) – 31/10
  #4: Tunfisk fra Lidl (frossen)- 26/11

 3. Tuddelu sier:

  fisk trenger ikke å stekes i mengder med smør, bare man har en god stekepanne, hvor det ikke svir seg.
  Om du dypper fileten i mel (blandet med salt og pepper for smakens del) før du steker den, og så faller den ikke fra hverandre når du steker. Så serverer du med kokte gulrøtter, eller råkost, brokkoli eller grønnsaker etter eget ønske. Rett fra bestemors kjøkken – ekte nordnorsk fiskemiddag!

 4. Bergen sier:

  #3: Takker for tipset. Som sgt, ikke umulig at neste forsøk går i de baner.

 5. Virago-life sier:

  laksefile` eller annen fisk, bakes i ovnen, bruk gjerne yoghurt naturell eller tilsvarende som tilbehør. Ligger en oppskrift på min blogg, den kan lett tilpasses med magrere alternativer enn rømme og fløte, men smaker godt allikevel.
  ha en flott uke og lykke til fortsatt.

 6. Ann sier:

  Enig med Viargo-life, ved å sette fersk fisk (lakseskiver! hel makrell uten hode og innmat!) inn i ovnen, gjerne på en seng av litt sitronsaft, noen appelsinskiver og et par laubærblader (men det er ikke nødvendig, det gjør det bare bedre) så slipper du unna fett og steking. Og det beste er at du får fortsatt 40 minutter du kan bruke til noe annet 🙂
  Villris (som også tar 40 min. å koke og har alle mineraler igjen) eller poteter, sammen med revet grønnsaker eller kokt brokkoli, og du har et fullverdig måltid. Bruk gjerne en del sitronsaft i matlaginga, det skal visstnok hindre hunger etter annen mat …

  Spennende å høre om fiskeeksperimentene dine! Jeg trodde alle bergensere var født med finner, jeg ;-p

 7. Bergen sier:

  #5 og 6: Taker for tipsene. Bergensere er nok ikke født med finner, i hvert fall ikke denne. Jeg snakket med en kollega av meg, som har bakgrunn som kokk i over 30 år, om min fiskefobi. Han forklarte at de har forsket på den slags, og funnet at mange av de som ikke liker fisk i voksen alder faktisk har traumatiske opplevelser med fiskebein fra sine yngre dager. Jeg følger hans råd, og prøver meg kun på filleter.

  Fikk meg noen tips om ovnsbakt laksefillet av Argus på siste fiskeeksperimentinnlegg, og har den «på listen».

 8. Bergen sier:

  Vil bare legge til at jeg i kveld igjen lot denne retten være min middag, og den var faktisk bedre denne gangen enn første gang jeg prøvde herligheten. Det viser seg at denne seien har en bror ved navn Gourmet-Filet Mediterrana. I motsetning til den jeg har prøvd hittil er denne toppet med squash, oliven, paprika, aubergine og ost. Og den har faktisk 52 kcal mindre enn brokkolivarianten. Nå har jeg kjøpt den også, og får se om jeg ikke får prøvd den også snart.

 9. mette sier:

  har en veldig god oppskrift på fiskegryte:
  Tilberedningstid: 40 minutter

  Porsjoner: 4

  Du trenger dette:

  5 stk potet
  1 stk. purre
  3 stk gulrot
  150 gram kålrot rå
  400 gram torsk
  1 ss hvetemel
  2 dl lettmelk
  1.15 dl lettrømme
  0.25 ts pepper
  1 ts salt

  Slik gjør du det:

  Skjær opp poteter, løk, gulrøtter og kålrot i terninger. Ha det i en kjele. Hell over vannet, det skal knapt dekke grønnsakene. Kok ca 10 min. Del opp fiskeni skiver og legg den oppå grønnsakene. Dryss på salt og pepper. Lag jevning av mel og melk og ha det igryten. Kok videre til grønnsakene er møre og fisken kokt. Tilsett rømmen til slutt. Strø evt på persille og server rett fra gryten

  Helt nydelig

 10. Bergen sier:

  Takker for innspillet. Lagrer den på «disken» for mulig senere bruk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s