Laks + Whisky = sant!Hva man skal spise på restaurant er jo et tilsynelatende evinnelig problem. Etter nok negative erfaringer med salat er dette stort sett utelukket (med unntak av på Peppes, hvor det faktisk går an å bli mett av salaten). Jeg har prøvd fisk noen ganger, og det har også vært mislykket med unntak av de gangene jeg har prøvd det på svært dyre restauranter.

Men denne uken var jeg en tur på T.G.I. Friday’s med noen kollegaer, og jeg tenkte at jeg fikk gjøre et nytt forsøk. Jeg bestilte Jack Daniels-glasert laks (grillet) med potetmos og grønnsaker. Jack Daniels-sausen til Friday’s smaker jo himmelsk, og jeg tenkte at det må jo være mulig å bruke den på noe annet enn spare-ribs. Jeg fikk rett. Det smakte rett og slett veldig godt.

Det er jo ingen "lettmat", og jeg mistenker den Jack Daniels-sausen (whiskybasert) for å være en kaloribombe, men uten sausen regnet jeg ut at retten inneholdt ca. 650 kcal. Det er ikke lett for meg å spise meg mett på en restaurant uten å krype mot 1000 kcal, så selv om sausen sikkert har en del kalorier i seg, så er det nok et bedre alternativ enn en tilsvarende biff. Og jeg brukte jo bare ca. halvparten av sausen også. Kanskje Jack Daniels sausen ikke er så gale? Det er jo lov å håpe, selv om det egentlig ikke hjelper i denne sammenhengen… 

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i fisk, laks, restaurant, slanking, whisky. Bokmerk permalenken.

2 svar til Laks + Whisky = sant!

 1. Ann sier:

  Ja, det er lov å håpe, og jeg skal ikke være den første til å ta håpet fra deg 😉

  Jeg har tenkt på det noen ganger, det må da være snart et marked for å oppgi kalorier i menyen?
  Går det ikke an å spesialbestille mat, forresten? At man ber om biff OG ber om mer grønnsaker og mindre poteter? Eller hvilken diett man nå velger å følge (poteter begynner jo i visse kretser å bli pop igjen fordi den skårer så høyt på metthetsskalaen …). Bare en idé du ikke har bedt om 😉

 2. Bergen sier:

  Det går an å spesialbestille, men jeg har i grunnen litt dårlig erfaring med det. De gangene jeg har bedt om at potetene byttes ut med ekstra grønnsaker, pommes fritesen med salat o.l. har det kommet en ubetydelig mengde av det alternative tilbehøret som på ingen måte har hjulpet på mettheten. Men dersom en ikke trenger så mye for å bli mett, men heller har et problem i forhold til at man spiser mye fett e.l. går det nok an i praksis. Jeg er jo en relativt stor mann, og skal sikkert ha mer føde for å bli mett enn en god del andre.

  I USA er det vanlig på seriøse familierestauranter at de har en del retter hvor de oppgir kaloriinnholdet i menyene. Man kan jo kanskje gjette hvorfor de ikke oppgir dem på de andre….. Det hadde utvilsomt vært en fordel om den praksisen hadde blitt innført i Norge også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s