Jeg er tøffest i trynet


Jeg har bestemt meg for å være "tøff i trynet" når jeg trener. Å være tøff i trynet er et uttrykk vi i hvert fall bruker her i Bergen (mulig det brukes andre steder også, men jeg har kun hørt det her), og det betyr å være selvsikker på grensen til det arrogante og litt ekstra frempå.

Når jeg tar det med meg på treningsfeltet medfører det at jeg jogger der de andre går, at jeg står og småtripper når jeg venter på en serve i tennis eller badminton (for å fortelle at jeg er klar, bare sett i gang!). Jeg gjør meg selv til en dårligere taper enn jeg faktisk er, og når vi velger motstandere prøver jeg å gå rett på den beste. Jeg legger rett og slett innsatsen "utenpå" kroppen, og skal prøve å være best i alt. Når vi samler baller på tennisbanen skal jeg ha samlet flest og jeg skal aldri innse at jeg har tapt en ball i tennis eller badminton før jeg faktisk har tapt den. Jeg løper etter alt jeg kan løpe etter, selv om det virker urealitisk å nå det.

Dermed blir jeg mer sliten enn de andre, og får bank på slutten av tenniskampen o.l., men det er greit, for jeg får også mest trening. Jeg har bestemt meg for rett og slett å ha høyest innsats, og prøve på en høfligst mulig måte å utfordre de andre til å gi sitt aller beste når de spiller mot meg. Jeg gir dem i grunnen ganske klar beskjed om at jeg er klar for alt de måtte klare å sende i min vei.

Det synes å funke, og forbrenningen på treningene har rett og slett gått en god del opp (målt med pulsklokke). Det er i grunnen litt effektivt å være tøff i trynet, og siden jeg i utgangspunktet er en relativt høflig mann, balanseres forsøket mitt på dette såpass at jeg fortsatt blir rimelig omgjengelig på tennisbanen, badmintonbanen eller hvor det nå skulle være. Og så er det jo gøyere å vinne når du på forhånd har mobilisert den dårlige taperen i deg…  

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i slanking, Trening. Bokmerk permalenken.

6 svar til Jeg er tøffest i trynet

 1. -laila- sier:

  At du er tøff i trynet har jeg skjønt lenge!! hehe. Det må man faktisk være for å få til denne livsstilsendringen. Jeg hadde en tøff-i-trynet-uke for en liten stund siden, og da gikk jeg ned 2,5 kg på ei uke. Nå er det skikkelig lenge siden jeg har vært tøff i trynet, og vekta rikker seg ikke…..
  Åhhhh, jeg og vil være tøff i trynet!

 2. gunnja sier:

  Send litt over her da!

  Pleier å være litt tøff i trynet, men er nå mer eller mindre restituert fra hele greia.
  Trenger å få det tilbake igjen!

 3. Ann sier:

  He, he, vi bruker uttrykket tøff i trynet østpå også, men kanskje ikke i den sammenhengen du gjør det her.

  Har du mulighet til å skrive hvordan du bruker pulsklokka? Som jeg skjønner deg rett så leser du på den hvor mye kalorier du forbruker? Men det er kanskje egne tall for det, ikke at du tolker pulsen din og drar sluninger fra det? Jeg er bare vant til sånn enkel pulsklokke de har på SATS – puls og makspuls – og det er kanskje ikke en sånn du har?

 4. Bergen sier:

  #1: Laila, jeg er helt overbevist om at du har et bra tøff-i-trynet-potensial i deg. Synes å huske noe om en «kjerring-kommentar» og et passende svar som du skrev om i bloggen din for en tid tilbake. Trust in yourself.

  #2: Tøff-i-tryne-faktoren kan trenes opp. Anbefalt treningsopplegg: Innviter med deg en venn på trening som egentlig er i litt bedre form enn deg, og bestem deg for at du skal ha høyere innsats i alle ledd av treningen. Når du har gjort det, kan du begynne spørre vedkommende hvorfor han/hun er så slapp. Spørsmål av typen: «Er du en pudding?» pleier å funke overfor gutter, gjerne i kombinasjon med: «Har du ikke mer å gi?» Dette vil forhåpentligvis skape en konkuransesituasjon som vil tvinge deg til å yte enda mer for å sørge for å fortsatt være tøffest.

  #3: Skal gjerne skrive om måten jeg bruker pulsklokken på, men det er en del å si om det, så jeg tror jeg tar det i et innlegg. Følg med…

 5. Elisabeth sier:

  Skulle akkurat til å spørre om hva pulsklokke du bruker, men ser at noen kom meg i forkjøpet. Det hadde vert utrolig fint om du hadde skrevet ett innlegg om det ja 🙂
  Venter i spenning.

 6. Bergen sier:

  Innlegget kommer, skal prøveå få det til i kveld, hvis ikke kommer det i morgen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s