Ned 40 kg – 80 pakker smørt mindre å bære på


Da har jeg passert 40 kg ned på 23 uker. Jeg skulle jo egentlig veie meg i morgen, men reiser på hytten i natt og har ikke vekten min med, så jeg tok veiingen i dag morges i stedet. Vekten viste en nedgang på 1,4 kg siden forrige uke, og jeg bikket med det under 145 kg (til 144,7). Dermed har jeg gått ned 40,3 kg siden jeg startet med dette prosjektet 10. juli.

For et par uker siden bladde jeg bakover på samtaleforumet på Vektklubb.no i den tråden som er for oss som startet der 10. juli. Da så jeg at jeg ved innmelding jaggu hadde vært frimodig og sagt at jeg siktet på 40 kg ned før jul. I begynnelsen av perioden hadde jeg altså tenkt å prøve å gå ned i det tempoet. Jeg hadde helt glemt det, og har i et par måneder bært på en stille drøm om å komme meg under 150 kg til jul. Men nå viser det seg at selv om jeg hadde glemt mitt opprinnelige mål, så har jeg nådd det likevel.  Festlige greier.

Lurer på om jeg skal være "tøff i trynet" og si at jeg skal ned 40 til påske også…? Nei, tror ikke det. Det er egentlig ikke ved å sette meg den typen målsetninger at jeg motiverer meg for å yte litt ekstra, så det er ikke vits i. Men det er i alle fall kjekt å tenke på at 80 halvkilospakker med smør er lagt av mitt legeme de siste 23 ukene.  90 til nå så er jeg på tosifret, og i følge legen i det alt vesentlige utenfor helsefare på grunn av overvekt. Den dagen kommer den også.

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i slanketempo, slanking, vektnedgang. Bokmerk permalenken.

18 svar til Ned 40 kg – 80 pakker smørt mindre å bære på

 1. Badegakka sier:

  wooow;) Så flink du er!!!
  Hvor finner du motivasjonen hen????
  *sukk*

 2. Gratulerer:-) Kanskje på tide å oppdatere bildet?

 3. Breiflabben sier:

  Skikkelig bra Bergen.

  Dette står det respekt av !!

  Lykke til videre, du klarer det sikkert 🙂

 4. Dirgni sier:

  Fy fader!!
  Jeg er så stolt på dine vegne! (og en smule misunnelig på at det går an å ha slik viljestyrke…) Tror du er til stor inspirasjon for mange, at en kan få det til bare en bestemmer seg for det.
  Lykke til videre 🙂

 5. Bergen sier:

  #1: speilet hjelper fortsatt på motivasjonen. Ellers er det rett og slett et valg for min del.

  #2: må prøve å få lagt inn et nytt bilde ja. Glemmer det hele tiden. Skal prøve å huske det denne gangen.

  #3: takker

 6. Ann Helen sier:

  fy faen du er flink
  jeg vet!!!!!!!!!!!!!!

 7. Gratulerer med resultatene. Jeg drev med et motsatt prosjekt for noen år siden. Å gå opp i vekt. Jeg trente hver dag og tok bilder av meg selv hver mnd. Og sammenlignet. Det ga meg en slags motivasjon til å fortsette.

  Kanskje et tips? Stå på;)

 8. wannabe65 sier:

  Så flott altså! Hopper og danser av glede på dine vegne! *klem*

 9. Lilleva sier:

  Fantastisk! Grattis!:)

 10. -laila- sier:

  Jeg tar bølgen for deg! Gratulerer med å ha nådd ditt første delmål. Jeg er så dødsens imponert over deg, du er et flott forbilde på at det virkelig nytter- vi feite folk ikke bare er late og udugelige mennesker.
  Stå på videre Bergen, selv om jeg ikke kjenner deg personlig- så er jeg stolt av deg!
  Klem

 11. Diopsid sier:

  Du er virkelig kjempeflink! 40 kg på 23 uker er jo helt fantastisk!!

 12. ARGUS37 sier:

  Du verden! Det styår det respekt av (selv om det sikkert var mye vann som skulle ut)

  Ikke bli dkuffet om du ikke greier å opprettholde 2 kg/uke. Det er egentlig litt i overkant av det forsvarlige. Men det må jo vøære en lettesle å registrere at det nytter…?

  Ha en fremragende jul. Spis til du er mett (og ikke fordi det er godt) Kos deg med god samvittighet og etter julen er over kan du justere farten.

 13. Bergen sier:

  #4: topp hvis jeg kan være til inspirasjon. For min del handler det bare delvis om viljestyrke. Mange andre faktorer spiller også inn, men det får jeg skrive om i et senere innlegg.

  #5: takker for det.

  #6: hjelper på med målbar fremgang ja. Jeg forestiller meg at det er lettere å merke fra måned til måned når en skal ned i vekt enn når en skal bygge opp muskulatur. Takker for tipset.

 14. May-Brit sier:

  Supert.
  Du er utrolig flink.
  Ser ut til at du har klart å finne balansen mellom inntak og forbruk.
  Ved en lavkalorikur som Cambridgekuren er det oppsatt at menn skal kunne ta av ca 1,5 til 2 kilo pr uke, Du greier det på mat og trening. Helt vanvittig bra.
  Tror mange vil kunne lære noe av deg.
  Ser på oppskriftene dine at du lager god, sunn og næringsrik mat. Vitaminer og mineraler må du være flink til å få i deg. Og mye vann.

  Du må ha en super julefeiring.

 15. Bergen sier:

  #13: Sorry, kommentarene til #5 og #6 skulle vært til #6 og #7. Jeg prøvde meg på å skrive kommentarer på mobiltelefonen på hyten (har ikke nett der), og da mistet jeg visst litt oversikten

  #8: Man skal aldri la en unnskyldning til å hoppe og danse gå fra seg. Til det er livet for kort.

  #9: Takker

  #10: Man er nok ikke nødvendigvis hverken lat eller udugelig selv om man sliter med vekten nei. Jeg er stort sett den samme personen nå som jeg har vært når jeg har gått opp i vekt tidligere, og ved mislykkede slankeforsøk. Viljestyrke er nok en forutsetning, men det trengs mye mer enn det for å gå ned i vekt. Jeg tror jeg skal skrive et innlegg om det senere en gang.

 16. Bergen sier:

  #11: Takker for hyggelig hilsen

  #12: Noe vann er det nok, men jeg har nok i realiteten hatt et «kaloriunderskudd» i forhold til å opprettholde vekten på over 2000kcal per dag de fleste dagene siden juli, så i forhold til regnestykket om 7000 kcal per kilo fett som skal av så er det ikke så langt i fra å gå opp. Men vannet skal jo ut det også…

  #14: Takker igjen for hyggelig hilsen. Har ikke prøvd Cambridge, men lavkalorikurer funker generelt ikke for meg. Må nok satse på trening og et høyt innhold proteiner i kosten. Vitaminer og mineraler kommer nok inn det også. Har som mål å ha 50% grønnsaker i kosten, og er nok ikke så langt under det. Hvis det ikke holder får jeg ta piller….

 17. dipa sier:

  Jeg synes det er kjempebra at du har klart å gå ned så mye siden i sommer. Fint at du deler din historie her på VGB, du kan sikkert bli en motivator for mange.
  Du viser at det går an. Stå på, men vær realistisk, de neste kg kan bli vanskeligere.

 18. Bergen sier:

  #17: Kan nok bli mer vrient etter hvert ja. Når jeg begynte trengte kroppen over 2700kcal for å vedlikeholde vekten hvis jeg lå i sengen en hel dag. Nå er nok det tallet gått mye ned, og det blir vanskeligere å ha et «kaloriunderskudd» som er like stort som det var i begynnelsen. Men det er greit, så lenge det går i riktig retning.

  Håper en og annen finner noe motivasjon eller noen tips de kan anvende i sine liv på bloggen her ja. Det er i grunnen hovedårsaken til at jeg skriver her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s