Romjulskvaler


Tre av julens syv julebesøk er nå unnagjort, fire gjenstår. Jeg lurer på om jeg må kutte ut et, for jeg kommer meg jo ikke under 1000 kcal matinntak per besøk nesten uansett hva jeg gjør. Får se hva jeg gjør i morgen. Julaftenens nesten 5000 kcal må jo bearbeides på ett eller annet vis, og da kan jeg jo ikke fylle opp med nye kalorier til grensen hver eneste dag.

Lille julaften og i dag (1. juledag) fikk jeg i hvert fall tatt lange spaserturer (11 km hver dag). Med sine respektive 1200 kcal (per tur) hjelper jo dette på, men jeg vet ikke om jeg får det lagt inn hver dag.  Har planlagt tennis i morgen med en venninne, og badminton på onsdag med en kompis. Det hjelper jo også på, da begge de aktivitetene gjerne tar seg av rundt 700 kcal, men i møte med julebesøkenes fristelser blir det faktisk litt i minste laget.  

Jeg merker at det er lett å få litt sånn pandoras-boks-følelse av fristelser når jeg først åpner døren på gløtt til chips, sjokolade og marsipan. Jeg tillot meg å spise litt på lille julaften og fritt på kvelden julaften. I dag har jeg hatt skikkelig "søtsug" og lyst på sjokolade og marsipan for første gang på veldig lenge, og jeg må virkelig bestemme meg for å ikke gi etter for den fristelsen. Det er alltid en unnskyldning for å gi etter, og jeg merker at mine mentale forsvarsmurer mot dette har fått noen skikkelige svekkelser i løpet av de siste to dagene, og jeg må være virkelig tøff med meg selv for ikke å gi etter.

Nei, julen er en fest, og det er fint. Samtidig så bekrefter den min følelse av at unntak fra "programmet" ikke bør gjøres for ofte. For meg kreves det veldig mye mental konsentrasjon for å "ta meg inn igjen" når jeg først har skeiet litt ut. Og jo lenger utskeielsen varer, jo vanskeligere blir det. Det har skjedd flere ganger tidligere at desember måned har tatt knekken på veldig gode rutiner for vektreduksjon som jeg har opparbeidet meg i løpet av høstsesongen. Det kan jeg ikke tillate at skjer nå. Jeg må nok være obs så godt som jeg kan resten av romjulen, og kanskje droppe et av de julebesøkene…

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i jul, marsipan, romjul, søtsug, sjokolade, slanking. Bokmerk permalenken.

5 svar til Romjulskvaler

 1. Nå synes jeg faktisk litt synd på deg. Her mesker vi oss med alt mellom himmel og jord, og tenker ikke på deg og likesinnede som er midt i et slankeprogramm. Fristelsene må være utrolig mange og vanskelige å motstå nå!!

  Kan du ikke ta med noe av alt det gode du har i fryseren din og spise det i stedet for det mer kaloririke som blir servert i selskapene? Jeg er sikker på at vertskapet vil forstå. Det er jo leit å måtte avstå fra hyggelig samvær på grunn av kaloriene!

  Sender deg massevis av motstandskraft mot søtsuget og ønsker deg en fortsatt riktig, riktig GOD JUL!!

 2. Bergen sier:

  #1: Takker for sympati og oversendt motstandskrat. Fryseren benyttes aktivt i forkant av besøkene, men det hjelper dessverre ikke nok å være sånn passe mett når is, sjokoladen og marsipanen kommer på bordet. I dag tok de hensyn til meg i besøket g sørget for både grovbrød og lettmasjones ved siden av rekene på koldtbordet, men selv grovbrød blir for raske karbohydrater for meg, og sulten går rett i været.

  Heldigvis har jeg sørget for at ett av de resterende besøkene blir hos meg, og det siste er hos en kompis som nok kommer til å ta hensyn til meg med utvalget på bordet. Da er det bare to sannsynlige «krisebesøk» igjen, og jeg får vel komme meg gjennom dem på ett eller annet vis.

  Det er alltid mulig å velge rett, selv om det som regel aldri er lett…

 3. Josefine_45 sier:

  Skitt aut….Det er jul kun en gang i året… det er ikke det som ødelegger for noen av oss.. Alt handler om å tillate seg alt, men bare ta pittelitt. Da jeg snudde tankene mine slik, gikk jeg ned 25 kg…Lykke til etter jul. Da har man et helt år på å fikse opp i det virkelige problemet… Gooood jul, og kos deg!!!

 4. May-Brit sier:

  Har du prøvd de forskjellige chipsene med lite fett+
  Og lavkalorisjokolade, vet de ikke er like gode. Men kan være en greio erstatning.
  Forresten så syns jeg som slank at det lettchipset fra Maarud er bedre enn det fete.
  Men er sikkert fordi jeg er blitt mer vant til det.
  Men syns du er tøff jeg, du står på og gjør alt for å nå dine mål. Helt supert.

  Fortsatt god jul.

  I vår familie blir vi lei av den fete julematen vi, og legger opp til mager kost med fisk og kylling/kalkun i romjula. Det smaker fortreffelig med fiskepinner og pommesfrites lagd i stekeovn. Gir null fet omtrent og er kjempegodt etter all den fete maten.
  Og den frukten vi kjøper er faktisk det som blir først spist opp. Av både store og små. Her er vi to voksne, et batn på 14, et på 4 og en på 2 år.

  Men de er vant til at vi har det sånn så for dem er det naturlig.

 5. Bergen sier:

  #3: De er også nyttår, påske, 17. mai, min bursdag, min mor sin bursdag, min kompis sin bursdag o.s.v. bare en gang i året. I tillegg er det bare lørdag en gang i uken. Det er alltid en god unnskyldning for å skeie ut.

  Jeg er på en fase i min vektnedgang der jeg må gjøre så få unntak som mulig, ikke minst siden hvert unntak gjør det lettere å gjøre flere. Blir fint når jeg kommer dit du er som klarer å gjøre unntakene uten å trekke dem med deg videre. Gratulerer med suveren vektnedgang forresten.

  #4: Hvis jeg først begynner på chips sklir det dessverre fort ut. Det er litt det samme med sjokolade. Wafers-sjokoladene til Advantage (Atkins) synes jeg smaker veldig godt, men de er jo også veldig dyre. så jeg prøver stort sett å holde meg unna dem også.

  Lykke til videre med sunn julefeiring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s