Kylling- og linsegrateng: 319 kcal per porsjonEn av mine favoritter blant mine regelmessige hjemmelagede fastfoodretter er kylling- og linsegrateng. Den gir en meget god følelse av metthet, og pleier å høste positive kommentarer fra de jeg serverer den til. Oppskriften nedenfor gir 12 porsjoner, hver på ca. 300g med 319 kcal. Men metthetseffekten av denne er etter min mening så bra at det er fullt mulig å dele den opp i noe mindre porsjoner hvis man vil det.

Jeg gjør det på følgende måte:

 • 1 kg kyllingfilet skjæres i terninger og stekes sammen med
 • 500g løk. Når dette er brunet, tilsetter jeg
 • 1 pose kremet kyllingsuppe (Toro) – merk: Kun pulveret i posen, ikke ferdig suppe
 • 3 dl lettmelk
 • 2dl vann
 • krydder (urter, paprikakrydder, pepper, litt salt o.l.)
 • 4 ss Idun Ketchup, mindre sukker
 • 2 ss Sweet Chilisaus

Denne gryten får så småkoke i 10 minutter, og kan etter det trekke så lenge det er nødvendig for å bli ferdig med resten av ingrediensene (som jeg gjerne lager samtidig med gryten ovenfor). Min erfaring er at jo lenger kyllingfileten får trekke i sausen, jo mørere blir den. Den kan gjerne stå i flere timer. Men i hvert fall, følgende inngår også i gratengen:

 • 250g hvite linser, (har også brukt grønne linser, og de funker bra, men jeg foretrekker de hvite når jeg kan velge) kokt med
 • 1 blokk/terning med grønnsaksbuljong.
 • 1,5 kg frosne grønnsaker (wokblanding, franske grønnsaker eller andre mixer) – en kan selvsagt bruke ferske grønnsaker i stedet, men det er ikke aktuelt for meg i denne retten.
 • 3 egg, vispet sammen i en bolle
 • 250g lettost (jeg bruker i denne oppskriften 16% mozzarella, men man sparer litt mer ved å bruke Synnøve Finden Ekstra Lett – 10% i stedet)

Jeg blander alt dette sammen i en langpanne, men sparer ca. 100g av osten. Så setter jeg pannen i ovnen i 40 minutter på 200 grader. Halvveis i stekingen tar jeg ut formen og strør over de siste 100g med lettost, slik at denne ikke blir svidd av for lang tid i ovnen.

Hvis jeg skal servere litt ekstra, kan jeg jo servere denne sammen med gresk salat, som vist på bildet over. Da ser det jo også bra ut, og en holder seg under 500 kcal per porsjon selv med fetaost og litt oljebasert dressing, alternativt Sweet Chilisaus (som jeg foretrekker).  

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i kalorier, kylling, linser, oppskrift, slanking. Bokmerk permalenken.

10 svar til Kylling- og linsegrateng: 319 kcal per porsjon

 1. Stillcrazy sier:

  Hei!

  Ser du har så mange fixe oppskrifter.

  Et nyttårsforsett jeg har, er å spise mer fisk, minst 2 – 3 ganger per uke. Og jeg prøver meg stadig frem med nye oppskrifter. Denne uka har vi spist laks 2 ganger, jeg kokte laks på mandag til 2 dager.Ca 4-5 skiver til 2 personer i 2 dager.
  Mandag laget jeg en saus av litt fiskekraft og melk og dill og kokte potetbiter, gulrotbiter og erter sammen med fisken. Laksebiter og grønnsakene ble lagt i sausen. Kjøpte litt ferdig salat med reker og litt smak fra en salatbar . Dette ble veldig godt.

  Onsdag laget jeg en saus av litt normannaost, 2 skjeer lettrømme og litt melk. Her la jeg resten av laksebitene og noen grønne frosne erter. Kokte grov båndspagetti til og litt ferdig salat fra salatbar med reker (ca. kr. 40 for 2 pors).
  Begge disse rettene var ganske lettvindte og gode. Sliter litt med fantasien når det gjelder fisk. Neste uke er det torskens tur.

  Jeg er veldig bevisst på å kjøpe råvarene i sesongen og fryse f.eks. fisk i posjoner. Nå er det jo torskesesong!

  Har sett et sted her at du etterlyser fiskeretter, derfor denne kommentaren!
  Stå på fortsatt!

 2. Stillcrazy sier:

  Hei!
  Ser du går grundig til verks når det gjelder å forstå kroppens funksjoner og forbrenning. Jeg har fått tips om en side til inspirasjon http://www.loneladefoged.dk. Denne siden tar for seg tankenes virkning på hvordan vi ser ut og hvordan vi kan bestemme selv over våre handlinger. Damen er NLP-terapeut (neurolinguististk programming el.lign) altså at du kan tenke – snakke deg selv til å handle mer målstyrt. Jeg synes ihvertfall dette er interessant lesning, gansk mye inspirasjon uten å betale eller melde seg på noe.
  Good luck!

 3. Diopsid sier:

  Dette så såpass godt ut at jeg må ta meg en ekstra handletur i dag!

 4. ny dag sier:

  Dette ser godt ut. Men hva slags superkaloririk grønnsaksbuljong er det du bruker – med 300 kcal? I kaloritellr’n er det oppgitt to typer, den ene har 31 kalorier, den andre 31. Bruker du 10 buljongterninger i stedet for 1? Av Toro-typen (det var den som hadde 31 kcal per terning)?

 5. Bergen sier:

  #1: Takker for tipsene

  #2: NLP er et interessant fagfelt i forhold til behandling av avhengigheter. En del hevder at vektproblemer egentlig er litt for komplisert for NLP, dadet er for mange tankemønster som må endres, i motsetning til f.eks. røyking, som er en avhengighet som er mer konsentrert i tankebanene (der har det visst hatt til tider stor effekt). Topp hvis de får det til å funke for overvekt også. Jeg vurderer faktisk å ta NLP-coach-sertifisering for å kunne hjelpe andre med vektproblemer senere. Da er det interessant å vite at andre gjør det også, i stedet for å bare legge NLP-en til side og ta frem motivasjonsteoriene i møte med overvekt.Men det er nok ikke som ved røyking eller flyskrekk, der en del oppleverat NLP-terapi «setter dem fri» fra problemet etter bare en enkelt time.

 6. Bergen sier:

  #3: Vakkert. Håper det smaker.

  #4: Du har helt rett. Det gikk visst lit fort for meg når jeg skrev dette. En blokk er 31 kcal. Det er 100g som er over 300 kcal. Det er rett i kaloriberegningen, men feil i innleget mitt. Skal stryke den. Sorry, men takk for kvalitetssikringen…

 7. Sylwester sier:

  De hvite linsene dine. er 250g tørrvare eller kokt og hvis det er tørt blir de kokt før du bruker de i panna?

  Har testet ut moussakaen din idag (med hell) og tenkte jeg skulle teste ut denne samt kreolsk pasta imorgen.

  Har fulgt bloggen din siden september og må si du er

 8. Bergen sier:

  250g tørkede linser. De blir kokt før de havner i panne/formen med de andre ingrediensene.

  Veldig kjekt at du følger med, og at moussakaen falt i smak. Håper du liker gratengen og pastaen også.

 9. lollo sier:

  Jeg ska selv begynne med vektreduksjon på dag 1 idag,så det passa godt å se dine kommentarer og oppskrifter.Lykke til videre.

 10. Bergen sier:

  Strålende om mine erfaringer kan komme til nytte for andre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s