Fisk: forsøk nr. 7


Da er jeg tilbake fra en hyttetur i helgen, og en fiskemiddagserfaring rikere. På vei ut til hytten gikk jeg forbi en fjordlandhylle i butikken, og plukket med meg torsk med purreløksaus. Den så jo god ut på bildet, og inneholdt ikke mer enn 341 kcal.

Utpå lørdags ettermiddag var det på tide med torsk á la Fjordland. Tilberedingen gikk jo som en lek, men smaken var i grunnen så som så. Det smakte egentlig ikke så mye i det hele tatt, og jeg må si at det beste ordet for å beskrive den på var "kjedelig" – sunt, men kjedelig.

Jaja, tror ikke det blir så mye av denne varianten på meg heller. Har jo spist lettsaltet torsk før, og den har jo smakt godt. Problemet er bare at den har smakt godt sammen med baconfett og andre ting som passer dårlig inn i kostholdet mitt for tiden. Det er mulig det vil kunne funke når jeg skal stabilisere vekten, men når jeg skal gå ned er det dårlig butikk…

Letetempoet i min jakt på fisk om smaker greit og som det samtidig er realistisk at jeg kan komme til å lage regelmessig har gått litt nedetter at jeg fant plukkfiskoppskriften som funket.  Med den på laget spiser jeg en porsjon fisk i uken i snitt, og selv om det ikke er mer enn 100g torsk per porsjon, så gjør det underverker for samvittigheten. Men jeg får prøve videre og se om jeg får utvidet repertoaret. Laksefileten ligger i hvert fall nå i frysen, så jeg får gi den en sjanse en dag.

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i fisk, fjordland, slanking, torsk. Bokmerk permalenken.

13 svar til Fisk: forsøk nr. 7

 1. tingeling sier:

  Jeg synes det er kjempebra at du i det hele tatt har funnet en fiskerett du liker!
  Jeg har hengt meg opp i ideen om at jeg skal lage moussaka a la Bergen, og lurte på om du kunne gå litt nøye gjennom hvordan du lager det? Hvis du allerede har skrevet en punkt-for-punkt-oppskrift så er jeg bare vims og finner den ikke… =)
  Ha en fortsatt fin kveld!

 2. Ann sier:

  Jeg skjønner ikke at noe oppegående menneske vil seg sjøl så vondt at de spiser Fjordlandprodukter. Beklager hvis jeg sårer noen, men de er som laget på storkjøkken – i – eh – der nede … De er noen totalt smakløse, klissete, plastikksaker. Usj!

  Godt at du ikke hoppa på den, Bergen, bare fordi den er enkel og tilgjengelig, og så må alle som leser denne kommentaren gjerne fortsette å spise Fjordlands produkter for meg.
  Bare jeg slipper 😉

 3. May-Brit sier:

  Fik må kamufleres med godt krydder.
  Prøv som jeg tipset deg tidligere, snakk med en asiat om tilbereding, de lager kjempegodt av fisk. jeg er ingen fiskespiser. Men fiskegrateng med poterer, og fiskepinner med pommes frites er ikke så værst. Pommes frites og fiskepinner inn i stekeovnensamtidig, ferdig likt og smaker ok.

 4. Bergen sier:

  #1: Skal komme med en punkt-for-punkt-oppskrift for den, men det kan ta litt tid daj ge holder på å eksperimentere lit med den retten for å få den til å sitte enda bedre. Enklet og greit kan den bare lages som bifflasagnen, der en bare bytter ut lasaagneplatene med stekte auberginskiver. En bør ha litt tykkere saus enn på lasagnen, da laszagneplatene absorberer litt saus, i motsetning til aubergineskivene. Men jeg jobber som sagt med saken for å forbedre den et lite hakk, slik at den blir litt mer unik, og forhåpentligvis også litt bedre (selv om jeg har vært godt fornøyd med den forrige varianten, så ser jeg et forbedringspotensial i den).

 5. Fisk og alt sier:

  Hei.. Du som bor i Bergen og alt.. Det er bare å kjøpe fersk fisk. Fjordland og Findus og sånne greier er ikke mat. Siden jeg har breie hender benytter jeg anledningen til å slå et slag for både steinbit, breiflabb, torsk og kveite.. Min erfaring med fisk er det lille ekstra. Ovnsbake laks med limeskiver. Grillsteke steinbit eller breiflabbfilet med noen samkjørte grønnsaker. Vektklubbs rotmos funker bra som erstatter for poteter, og man trenger (nesten) ikke saus. For ikke å beskrive kveite som krøller seg i panna.. Eller vrir seg hyggelig i folie. Jamie lagde noen lure fiskepakker en gang. Puttet en liten skvett hvitvin, fisk, urter, lime, grønnsaker og sånn oppi en pakkeløsning han lagde av aluminiumsfolie. Fisken dampet seg sammen med alt oppi disse posene.. Vel, jeg har prøvd selv med breiflabb. Det fikk samme konsistens som hummer eller kongekrabbe.. Og smakte..Ja, skal ikke kjede innlegget med superlativer.. Vakkert :-).. Jeg må legge til at jeg er spesielt glad i fisk, men den store gleden ligger i å gi fisken den respekten den fortjener.. Det, etter min mening, gjør ikke Fjordland!

  Jeg har prøvd den utmerkede lasagnen din flere ganger. Husets minste klagde noe småjævlig over all soppen, så den måtte vike (dessverre).. I stedet fikk lasagnen selskap av Squash, salatbønner, paprika, gulerøtter og slike grønnsaker som trives i hverandres selskap. Kcalmengden pr porsjon ble faktisk stående, mens metthetsfølelsen ble merkbart bedre pr snute, og det er jo merkbart bra 🙂 Keep up the gooood work!!!

 6. supermeg sier:

  Anbefaler deg å prøve mine lakseoppskrifter som jeg la ut på tråden «Middag med laks og røkelaks» på vk i dag – det er kjempegode!

  Synes forresten bloggen din er utrolig inspirerende å lese, og du skriver så mye klokt 🙂

  Lykke til videre!

 7. Bergen sier:

  #2: Denne var nok smakløs ja, og det har mye annet jeg har prøvde fra Fjordland vært også. Den vamsrøkte peperlaksen deres smakte bra, men var full av kalorier, så den blir nok heller ikke brukt noe særlig.

  #3: Har ikke komt så langt at jeg har prøvd en asiatisk variant enda, men jeg har ikke glemt det.Er litt skeptisk til fiskepinner, da jeg synes å huske at de inneholder en del kalorier, med det er kanskje bare hvis de er stekt i smør/olje?

 8. tingeling sier:

  Gleder meg til å følge med videre på bloggen din (og på forbedret moussaka-oppskrift)! =)

 9. Bergen sier:

  #8: Ser frem til «følget». Moussaka-oppskrift kommer. Forrige forbedringsforsøk var dessvere mislykket, men jeg håper å lykkes med neste. I så fall skal jeg love å legge den kjapt ut.

 10. Bergen sier:

  #5: Fersk fisk er prøvd i et eksperiment som ikke er beskrevet enda. Det ble ikke så værst. Har dessverre litt negativ erfaring med forsøk på å lage hvit fisk i ovn. Jeg får det ikke til å smake så bra som jeg vil. Skal prøve med laks.

  Fint du fant et godt alternativ til soppen i lasagnen. Prinsippene om minst like mye grønnsaker som kjøtt og minst mulig lasagneplater er i grunnen de viktigste, så kan man jo hive i det man foretrekker selv. Det du har lagt oppi er mer likt det jeg har i min moussaka, men den oppskriften har jeg ikke lagt ut enda.

  #6: Takker for tipset om oppskriftene. Har vært inne og kikket. Den lakse- oggrønnsaksformen så bra ut, men har du regnet ut kaloriinnholdet i den? jeg kan komme til å prøve noe slikt en gang.

 11. supermeg sier:

  Bergen: Laks- og grønnsaksformen har 298 kcal per porsjon når en deler oppskriften i 4. Jeg spiste imidlertid glatt 2 porsjoner, så da kan en vel si nesten 600 kcal for en middag til én person.

 12. May-Brit sier:

  Fiskepinner er 210 kalorier pr. 100 gram.

  Men Elias fiskegrateng m/gulrot er bare 120 kalorier, og den var faktisk veldig god.

 13. Bergen sier:

  #11: Litt mye kalorier for meg egentlig, men det er vel i grunnen problemet med laks i det hele tatt, at det er mange kalorier i den, om enn av den sunne typen. Men tanker er i utgangspunktet god, så det kan hende jeg prøver den med noen justeringer for å se om jeg kan få ned kalorinivået litt.

  #12: Fiskepinnene blir nok litt mye for meg der ja, men jeg så på http://www.findus.no at de hadde en type med noe mindre kalorier også. Kanskje jeg skal prøve det en gang? Jeg har ikke prøvd den nevnte fiskegratengen, men har generelt litt dårlig erfaring med metthetsfølelsen i de frosne fiskegratengtypene jeg tidligere har prøvd. Det er dog ikke umulig at jeg lar Elias få en sjanse alikevel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s