3 kg med hevn!


Forrige uke var jeg ikke helt fornøyd med kroppen. Kaloriregnskapet tilsa at jeg burde ha gått ned halvannet til to kilo (ca. 10-15000 kcal mindre inntatt en teoretisk forbrent i løpet av uken), men jeg gikk ned 0,7. denne uken fikk jeg "hevn" på kroppen. Vekten viste en nedgang på 3 kg siden sist mandag, og jeg er betydelig mer fornøyd!

Nå skal det sies at det nok finnes naturlige forklaringer på denne typen vektvariasjon. Jeg hadde for eksempel en helg på hytten denne uken, hvor jeg hadde lite trening, men også lavt kaloriinntak (jeg kommer tilbake til hvordan det gikk til i et senere innlegg). Dermed kan det godt hende at det er mindre "restavfall" igjen i kroppen etter denne helgen enn etter en vanlig helg, hvor jeg gjerne spiser mer mat, men kvitter meg med overflødige kalorier ved trening. Jeg kan nemlig forbrenne de inntatte kaloriene ganske raskt, men resten av maten skal jo gjennom hele tarmsystemet, og kan trenge litt tid på å komme ut (beklager at ubehagelige ting beskrives her, men det er dog trolig en sannsynlig forklaring på hvorfor treningseffekten kan ta et par dager før kommer helt frem på vekten).

I tillegg hadde jeg en relativt forpliktelsesløs formiddag i dag, og sov til klokken 10:30. Jeg forbrenner nok ikke så mye på disse 3 timene med ekstra søvn, men det er mulig kroppen kvitter seg med litt mer væske, slik at det gjør litt utslag.

Det er godt mulig jeg ikke får en like hyggelig beskjed fra vekten neste uke, men slike dager som i dag er jeg veldig for å leve i nuet…!

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i hevn, slanking, vektnedgang. Bokmerk permalenken.

2 svar til 3 kg med hevn!

  1. taya sier:

    Lev i nuet, du Bergen – og nyt det!
    Knallflink som alltid…

  2. Bergen sier:

    Skal gjøre det taya – i hvert fall slike uker som dette…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s