Fisk: Forsøk nr. 8


Jeg gikk i går forbi varmtdisken på Safari her i Bergen, og tenkte jeg kunne jo prøve noe nytt til lunsj. De hadde Sei Cordon Bleu på tilbud, og jeg slo til med fire stykker (ca. 300g). Jeg spiste i vei, og det smakte utrolig godt! Så godt smakte det, at selv om jeg merket jeg ble relativt raskt sulten igjen etter måltidet, stoppet jeg på den samme butikken på vei hjem og kjøpte med meg 4 biter til. Her har jeg funnet en ny vinner, tenkte jeg…duh!

 

Etter å ha fortært til sammen 600g av denne særdeles velsmakende fiskeretten i løpet av ca. 3 timer slo det meg at jeg jo egentlig burde sjekke kaloriinnholdet i den. Jeg tok turen til Findusavdelingen i butikken, da jeg måtte innom der en gang til, og fikk tilnærmet sjokk: 220 kcal per 100g mat. Jeg spurte de i varmtdisken, og de sa at det ville være et lignende kaloriinnhold i den varianten de serverte som i Findus sin. Det betyr at jeg har inntatt tilsvarende en stor chipspose i kalorier med fisk! Dette kan smake så godt det bare vil, men det blir ikke mer Sei Cordon Bleu på denne karen, ikke i denne fasen av livet i hvert fall. 1320 kcal og sulten resten av dagen fordi metthetsfølelsen gikk relativt raskt over igjen!

 

Huff. Irriterende at fisk må tilberedes på usunt vis for at jeg skal synes at det smaker virkelig godt! Men godt smakte det jo til de grader, så det er ikke umulig at dette kan være et alternativ (i en variant med en del mindre fisk per porsjon) når jeg kommer nok ned i vekt til at jeg slipper å tenke på vektnedgang lenger, og "bare" skal holde meg stabil.

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i fisk, sei, slankinf. Bokmerk permalenken.

9 svar til Fisk: Forsøk nr. 8

 1. Sei Gordon Bleu er fantastisk godt :O)
  Men det er et heller usunt alternativ, nettopp pga fyllet, og paneringen…

  Men det er en av mine favoritter, så jeg kan godt forstå du kjøpte flere av dem ;O)

 2. Bergen sier:

  #1: Irriterende at det der fyllet ikke egentlig var laget av Brokkoli eller noe sånn… jaja, man lærer så lenge man lever. Så får vi se hvordan kunnskapen anvendes.

 3. tingeling sier:

  Findus har mange lignende fiskeretter, men jeg sjekka og så at de fleste ligger rundt 220-250 i kcal pr 100g. Men med det rette tilbehøret og sånn trengs jo bare ett stykke til middag (150g), så hvis en føler for en utskeielse fiskemessig er jo disse et greit alternativ.
  Kapteinens fylte rødspette er min favoritt – den finnes med reke og champinjongsaus eller med ost og brokkoli inni. Nammmm! Dessverre blir den ikke noe sunnere av bittelitt grønt i sausen…

  Det finnes en variant med «bare» 180kcal pr 100g også – Kapteinens Fylte Torsk (med Hollandaisesaus). Den har jeg ikke smakt ennå, men har en i fryseren som jeg skal prøve i neste uke. Kan si ifra hvis den gir en tilnærmet lik smaksopplevelse som de andre =)

 4. May-Brit sier:

  Gå inn på nettsiden til Findus, der er alle fiskeproduktene dems, listet med næringsinnholdog kalorier.
  Så ut som det var mye godt der, som ikke lå så høyt på skalaen.

 5. Bergen sier:

  #3: Hører gjerne fra deg om den torsken. Ser at den er den minst kaloririke av kamuflasjeproduktene deres (der fiskesmaken kamufleres sånn at en føler en ikke egentlig spiser fisk). Kanskje et alternativ for meg også.

  #4:Har nå kikket på siden. takker for tipset. Den er jo i grunnen ganske så praktisk. Et par av variantene av torsk og sei kan være aktuelle.

 6. May-Brit sier:

  Kan faktisk anbefale Fylt torsk med hollandaisesaus, den er god.
  Men jeg liker den best når jeg har stekt den i ovnen, ikke i panna.

  Jeg er heller ikke noen fiskeelsker, klarer stort sett å spise lite fisk, Har spist fiskepudding bare for at ungene skulle smake. Det er noe av det verste jeg har spist. Fiskeboller i boks, enten i hvit saua eller karrisaus er også noe jeg ikke spiser. Det kommer mine barn heller aldri til å få her hjemme for det er noe av det hesligste jeg vet om.

 7. tingeling sier:

  Ja, glemte å si at steking i ovnen selvfølgelig er best. I panna blir paneringen ikke like sprø (uten at en bruker eksteme mengder ekstra fett, da… og det er vel noe vi alle vil unngå, hehe).

  Da gleder jeg meg til min fiskemiddag i nste uke =)

 8. Bergen sier:

  #6: Ikke umulig jeg kommer til å prøve den ja. Den er litt «på kanten» kalorimessig, men kan nok gå.

  Jeg er ikke selv så veldig på fiskepudding eller fiskeboller. Fiskekaker har jeg fått litt sansen for, og kjøper dem ferdig i varmtdisken av og til.

  #7: Skal huske det med ovnssteking. Lykke til med fiskemiddag.

 9. Bea sier:

  laksefilet som du putter masse pepper på og litt salt og så griller i ovnen er VELDIG godt! Spiser det to ganger i uken:) En filet med laks med pepper på, og ris, perfekt middag!!! Nammis! Er «allergisk» mot kokte grønnsaker, men tenker for de som klarer å spise sånt vil det være bra med litt grønnsaker i risen for litt mer smak, eg holder meg til pepper og paprika på risen, siden grillkrydder ikkje enno har blitt oppdaga i Spania 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s