Hvor lenge skal jeg gå sulten?


Jeg liker ikke å gå sulten over tid, tja, i grunnen liker jeg ikke å gå sulten i det hele tatt. Jeg kjenner egentlig få andre som liker det heller. Jeg har møtt mange som har oppfordret meg til å gjøre det oppover. Samtidig har jeg møtt få som selv har vist i sine liv at det går an å ha det bra og samtidig være regelmessig sulten i mange timer om dagen over måneder og år. Når de så har sagt til meg at jeg skal gjøre det, har de dermed kun hatt det de selv opplever som kunnskap, men ingen autoritet. De har dermed kun fremkalt en negativ reaksjon hos meg, i hvert fall i mine tanker (jeg er jo en periodevis høflig mann, og har som regel holdt masken i situasjonen). Jeg har som livsprinsipp at jeg aldri skal råde et menneske til å gjøre noe som jeg selv ikke er villig til å gjøre. Dette gjelder selv om det dreier seg om en prioritering som kan være viktigere for den andre personen enn for meg. Det var derfor selvsagt for meg å være avholdsmann i den perioden jeg jobbet i rusrehabilitering. Selv om jeg ikke har et rusproblem og kan ha et kontrollert inntak, må jeg vise at det er mulig å ha et godt liv uten rusmidler før jeg råder en med et rusproblem til å gjøre det samme.

You teach what you know, but you produce what you are!

 

Når det er sagt, i denne prosessen har jeg jo, på tross av negative opplevelser knyttet til andres råd om dette, selv komt frem til at jeg innimellom vil kjenne litt på sulten, og prioritere vektnedgang fremfor følelse av metthet. Det må bare ikke bli for mye av det. I går var en dag der jeg nok tøyet grensen litt for hvor lenge jeg bør gjøre dette.

Jeg har vært dårlig i magen de siste par dagene. Søndag trente jeg som en helt på tross av magesmerter og kvalme, men da jeg var litt verre på mandag (og veiedagen var "overstått") tenkte jeg at jeg fikk lytte til kroppen og la være å trene. Dermed ville jeg være ekstra nøye med kostholdet denne dagen, og ha litt margin på kaloriene. Men appetitten er stor for tiden, og når jeg blir skikkelig sulten føles det veldig likt den magetilstanden jeg har hatt de siste dagene: fysiske smerter i magen og kvalme. Det ble derfor en beinhard dag, med sultfølelse og andre mageproblemer om hverandre. Jeg kan ikke ha for mange slike dager, men jeg kan nok takle de på vilje en sjelden gang.

I dag ble det klart at jeg skal på en 3-dagers konferanse i april i forbindelse med et Afrika-prosjekt jeg leder. Jeg er alt begynt å "frykte" denne helgen. Min tidligere erfaring tilsier at den eneste måten å komme gjennom en slik konferanse på uten å gå opp i vekt er å gå sulten store deler av tiden. Jeg har droppet flere konferanser det siste halvåret av denne grunn, men denne er for viktig. Skal jeg ofre et lite kilo på konferansen? Eller skal jeg kjempe med sulten? Jeg får se. Men det er et spørsmål som er viktig for meg å finne en balanse i forhold til. Jeg jobber med saken. Lurer på om jeg noen gang kommer frem til en fasit? Jeg er i hvert fall stygt for at det kun er jeg som kan kommer frem til fasiten hvis den finnes, og da må jeg jo bare gjøre den jobben…  

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i appetitt, slanking, sult, sultfølelse. Bokmerk permalenken.

2 svar til Hvor lenge skal jeg gå sulten?

 1. ny dag sier:

  Det er så flott at du tar opp de helt grunnleggede spørsmålene! Er virkelig en stadig sultfølelse den prisen vi må betale for å gå ned i vekt – og (enda verre:) holde oss der? Selv har jeg gått ned 27 kilo (i to runder) og har holdt vekta det siste året. Men ikke uten kamp. Jeg er altfor glad i mat til å orke å leve resten av livet på de 1650 kaloriene jeg har fått tildelt per dag. Derfor trener jeg masse (men bare med aktiviteter jeg liker), så jeg kan spise mer. Det funker for meg – og som en bivirkning er jeg blitt ganske sprek.
  Jeg kjenner godt til konferansepanikken. Selv skal jeg på en fire ukers kursturné i april/mai, og da har jeg tenkt å gjøre som i fjor: Spise eggerøre, kjøttpålegg og masse agurk og tomat til frokost, samt en skive av det groveste brødet de har på hotellet. Til lunsj velger jeg på samme måte: Masse proteiner, masse grønnsaker med stort vanninnhold, lite fett og lite raske karbohydrater. En slik blanding holder meg mett lenge, vet ikke om det også virker for deg. Til kaffen serveres det ofte wienerbrød, men det står gjerne et fruktfat i nærheten. Da er det banan som gjelder for meg, annen frukt blir jeg bare mer sulten av. Noen ganger har jeg også en Dr. Atkins-sjokolade på lur. Middag servert på tallerken er det vanskeligere å gjøre noe med, men det går ofte an å bestille det som ser riktigst ut. På en konferanse er det ikke alltid så lett å få trent, men mange hoteller har treningsrom med ergometersykkel. Selv pleier jeg å sykle eller jogge en times tid om morgenen. Håkkesom: Du er jo så fantastisk flink hele tiden og følger den smale sti hver bidige dag. Om du tar en liten, tre dagers omvei gjennom Slaraffenland, er vel ikke det så farlig. Så lenge du kommer inn på stien igjen etter de tre dagene. Og der vil dine venner i Vektklubben stå og vente på deg. Lykke til!

 2. Bergen sier:

  #1: Treningsstrategien fungerer for meg også. Jeg å bare ikke bruke treningen for mye som unskyldning for å spise alt jeg vil. Da går det fort gal vei likevel. Og jeg vet heller ikke hvor mange treningsøkter jeg kan regne med i løpet av en normaluke om fem år. Jeg må derfor prøve å få etablert vanenen som kan holdet og justeres for en hverdag med 2-3 treningsøkter i uken også, ikke bare med 5-8 som jeg har i dag (i min single, barnløse tilværelse).

  Løser nok konferansen på et eller annet vis. Får ta med meg joggeskoene og heller droppe en og annen samling til fordel for en joggetur. Får se hvordan det jeg skal få det til.

  Gratulerer med 27 kg forresten. Det er jo strålende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s