Hva gjør normalvektige når de har lyst på pizza…?


Av og til får jeg ekstremt lyst på en spesiell matvare, og selvsagt pleier dette å dreie seg om noe usunt. Jeg har tidligere hatt et innlegg om at dette med jevne mellomrom skjer med potetgull, men i dag var det en annen fristelse som bygget seg et hus oppe i tankene mine og ikke var villig til å flytte ut derifra sånn uten videre: Tacocalzone.

 

Jeg måtte en tur på butikken i dag, i forbindelse med at jeg hadde planer om å supplere frysens lager med noenlunde sunn fastfood. For at min tacogryte med pølser (den oppskriften kommer senere en gang, begynner å bli klar nå, med sine 268 kcal per porsjon) ikke skulle bli usunn, måtte mer grønnsaker komme i hus. Den grønnsaksblandingen jeg pleier å bruke i denne gryten pleier jeg å kjøpe på Mega, da denne butikken aldri har vært tom for den når jeg har vært der. Andre butikker går til tider tom, eller har den ikke i assortementet i det hele tatt. I tillegg er Mega innen rimelig gangavstand, med en god bakke som må forseres på veien, og handleturen forbrente i dag 747 kcal.

 

Normalt er det ikke noe problem å handle på Mega, men i dag slo fristelsen som sagt ned i meg. På Mega selger de nemlig en utrolig god calzone (innbakt pizza) med tacofyll. Jeg vet at denne smaker veldig godt, men også at den nok er latterlig usunn. Jeg greier normalt å unngå å tenke på denne, men i det øyeblikk jeg ble klar over at jeg måtte ut å handle, kom tanken sigende: I dag hadde det vært utrolig godt med en sånn calzone. Jeg prøvde å fortrenge tanken. Jeg prøvde å tenke på noe annet. Det gikk ikke. Suget bare vokste og vokste. 

 

Jeg burde sikkert ha latt være å gå i den butikken, og latt være å lage mat i dag, men jeg gikk. Jeg spiste en Atkins Morning Shine før jeg gikk hjemme ifra. Dette er normalt det nærmeste jeg kommer til å spise sjokolade i hverdagen, og tenkte at den fikk være i stedet for calzonen. Jeg kom frem til butikken, og måtte selvsagt bort til varmtdisken fordi Vita hjertego osten jeg skulle ha en pose av lå i disken ved siden av. Der lå calzonen og stirret mot meg…

 

Jeg greide å unngå å kjøpe den i dag, men det var en skikkelig kamp. Jeg gikk bort i helsekosthyllen og kjøpte en fempakning med Mornig Shine-barene til Atkins, som jeg jo hadde spist en av i forkant. Jeg spiste en til av disse straks jeg kom gjennom kassen, og lot det være et alternativ – ikke fullgodt, men utrolig mye sunnere.

 

Jeg undres: Er jeg veldig spesiell som får denne typen "sug" etter spesielle matvarer, eller er det noe andre kjenner også (og da ikke bare kvinnerunder graviditet)? Hvordan pleier folk som ikke har en vektutfordring eventuelt å takle dette hvis de får det? Pleier de alltid å gi etter? Gir de aldri etter? Eller får de kanskje aldri denne typen utfordringer?

 

Jeg greide i dag å motstå fristelsen, men ingen skal si at dette er lette valg. Det høres kanskje merkelig ut, men det suget jeg kjente i dag, og som jeg til tider må sloss mot, er meget ubehagelig å ikke gi etter for. Kanskje må man ha opplevd det for å vite hvordan det er?

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i pizza, slanking, sult, taco, valg. Bokmerk permalenken.

8 svar til Hva gjør normalvektige når de har lyst på pizza…?

 1. Anduhr sier:

  Er du alene? Ohoi, neida, min gode venn 😉
  Etetrsom jeg har en fortid som overvektig kjenner jeg til suget.

  Det kommer av og til.. av og til.. av og..
  *løpe til kjøleskap*

  😀

 2. fragment sier:

  Du er langt fra alene. Enkelte dager er jeg utrolig sugen på noe godt, som stort sett alltid også er usunt. Noen ganger gir jeg etter, andre ganger spiser jeg noe annet eller finner på noe å gjøre for å glemme suget.

 3. Bergen sier:

  #1: Ikke løp rett inn i kjøleskapet nå da…

  #2: Godt å vite at en ikke er den eneste med en utfordring. Kjiipt å skulle takle den rett alltid, men for min del ganske nødvendig. I dag funket det jo delvis med sjokoladebars (137 kcal per bar), og en lang gåtur. Men ikke lett for det.

 4. Gaphel sier:

  Jeg tror mye handler om ditt gjennomsnitlige inntak av kalorier! Om du spiser den calzonen i dag, så vil ikke det påvirke midjemålet i større grad. Problemet er, at det er nok ikke KUN den du ville helt i deg. Kanskje en sjokoladebar også? 😉

  Jeg har forstått det dithen at en ikke bør unne seg Atkins sjokoladebars som all annen sjokolade – ja, det er en substitut, men for all del ikke hverdagskost! Sjokolade er sjokolade, og slik er det.

  Gjenkjenner meg i det du sier om at ja, det er FRYKTELIG VANSKELIG (!) å holde seg unna slike godiser. Men… klarer du å holde ut EN uke uten å spise noe nevneverdig sødt, vil søthungeret reduseres betraktelig. Men hvordan komme dithen :
  1. Drikk mye vann før maten, og sjenerelt gjennom dagen
  2. Sørg for å ha spist din middag eller annet måltid før du skal handle. Ellers blir den calzonen veeldig fristende for en kar på tom mage=)
  3. Mango er så GODT! Hakk masse frukt i biter og bland det godt sammen. Unn deg eksotiske frukter, hva med litt pasjonsfrukt? Mye godt å velge mellom!

  Bare noen forslag fra en med søt gane, men normalt midjemål. Håper dette kan hjelpe litt, masse lykke til 🙂

  Og den største barrieren er å være oppmerksom, og det steget har du allerede tatt ser jeg. Bra! 🙂

 5. Bergen sier:

  #4: Morning Shine er i grunnen ikke en sjokoladebar, men en fullkornsbar med et tynnt sjokoladetrekk. Sjokoladene til Atkons synes jeg ikke så mye om…

  Hadde nok ikke tatt sjokoladebaren i tillegg, men måtte pent ha tatt en ekstra runde mosjon for å kompensere, og det hadde jeg ikke tid til i dag. Det hjelper nok med vann og spising før handleturen. Av og til er det bare ikke nok. Men valget ble nå rett i dag uansett.

 6. taya sier:

  Hei, Bergen!
  Det store suget er helt jæv— å komme ut for.
  Har sjelden og aldri søtsug, men sug på feit mat derimot. Særlig mat med smeltet ost inkludert: pizza, lasagne, ostesmørbrød osv.
  Varmmatdiskene til Mega kan være en kjempeutfordring, og har jeg dagen min tør jeg rett og slett ikke å dra på butikken alene (heldig er jeg som har mann, det skulle du også hatt – eh evt. dame kanskje?).
  Disse barene, enten det er sjokolade eller fullkorn fungerer dårlig for meg – starter nesten alltid et ete-raid.
  Det eneste er disse små belvitaene som jeg bruker til lørdagsgodt.
  Synes du var over-menneskelig flink i går som droppa calzonen! Bravo!
  Calzonefri klem fra Taya.

 7. - sier:

  Du spør om vi uten vektproblemer får det samme suget etter «nei-mat»? JA, det kan jeg LOVE deg at vi får! Noen ganger kan jeg ha så lyst på noe godt at jeg får vondt i magen! Så tror ikke et sånt «sug» er forbeholdt folk med vektutfordringer.

  Vil benytte denne anledningen til å si hvor mye jeg beundrer viljestyrken og pågangsmotet ditt, da jeg er en av dem som ALLTID gir etter for slike innfall. Pizza til frokost? Ja! Sjokolade, selv etter en dobbel bigmac-meny på McDonalds? Ja! Hvis jeg ikke gir etter for dette suget med en gang det kommer, går jeg bare og tenker på det hele dagen, og spiser alt annet som i sum blir MYE verre enn det jeg i utgangspunktet hadde lyst på..

  Egentlig hadde jeg bare lyst til å fortelle deg hvor imponert jeg er over hva du har oppnådd, og berømme deg for en interessant blogg, det er kjempespennende å følge deg i kampen mot kiloene! Keep up the good work, jeg synes du er helt fantastisk!

  Mvh Meg;)

 8. tingeling sier:

  KJenner det suget altfor godt! Har aldri vært kjempetynn, menpleide å være innenfor normalskalaen i alle fall. Hadde en periode for noen år siden da jeg la kraftig på meg – mest fordi jeg ga etter for alt som het sug!

  Er ikke en stor sukkerfan, men som taya (#6) er det feit/saltmat som frister meg mest… nå er de ekstra kiloene på vei bort, men for et slit det er, hehe.
  Beundrer deg! Jeg hadde sikkert spist den der calzonen… Stå på videre, du er en sann inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s