Min ukentlige 2000 kcal treningsøkt


Jeg hørte en gang at den generelle anbefalingen for å opprettholde en god form over tid skal være å ligge på rundt 3000 kcal i uken. Jeg tenker at skal jeg klare det over flere år, kan det være lurt å "etablere" seg på et høyere nivå nå. Generelt i livet er det i hvert fall sånn for meg at hvis jeg skal mestre et nivå godt, så må jeg strekke meg til å mestre nivået over først. Det er det samme om det dreier seg om språklæring, kokekunst eller trening. Skal jeg sikte meg inn mot å etablere meg på et nivå i hverdagen, må jeg først nå minst et nivå høyere. Da pleier derimot nivået under, som egentlig er det jeg har siktet meg inn på, å gå ganske greit.

Jeg kjører nå normalt seks treningsøkter på en uke, selv om det noen uker kan det blir litt for hektisk, og jeg må kutte ned til fem. Jeg liker å ha litt mål å jobbe etter, og har nå satt meg som mål at jeg skal ligge over 7000 kcal borttrent i uken Dette tilsvarer jo ca. 1 kg fett. I tillegg har jeg satt meg som mål å minst en gang i uken ha en treningsøkt som passerer 2000 kcal. Jeg tror at dersom jeg greier dette nå, så har jeg betydelig bedre sjanser for å klare de anbefalte 3000 treningskilokaloriene i årene som kommer.

Denne uken ble det fem økter, og pulsklokken viser totalt 7407 kcal borttrent. I kveld fikk jeg ”tynet” inn 2042 kcal ved å ta en lang spasertur i forbindelse med tennistreningen. Det ble tap for min svenske venninne (igjen!), men med 8 km gåtur, delvis i bakker, i tillegg til en time på tennisbanen fikk jeg i hvert fall karet meg over streken til slutt.

De andre øktene? Vel, for tiden går det en del i trening på Elixia (treningsstudio), hvor jeg kombinerer vektløfting med enten å sykle til/fra studioet (totalt ca. 14 km), eller ta en spinningtime. Dette skjer rimelig fast to ganger i uken. Normalt spiller jeg også tennis eller badminton to til tre ganger i uken, og går da til og fra banene. Begge disse formene for trening pleier å ta seg av 1200-1600 kcal, litt avhengig av dagsformen. Den/de siste økten(e) går som regel da enkelt og greit til gå- og joggeturer.

Dette treningsregimet har holdt noen uker nå. Håper teorien min om at det da vil gå greit å holde oppe minst halvparten i årene som kommer vil vise seg å stemme.   

 

 

 

 

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i gåtur, jogging, kalorier, slanking, spinning, sykle, tennis, Trening, treningsstudio. Bokmerk permalenken.

23 svar til Min ukentlige 2000 kcal treningsøkt

 1. Jøss, du er jo rimelig aktiv kan man si :O)

  Jeg var på 3 timers Maraton Spinning på lørdag, og det må jeg si var en flott treningsøkt :O)

  Ellers er jeg hekta på trening, det gjør så fantastisk godt…

 2. Bergen sier:

  3 timer spinning? Jeg er mektig imponert. Jeg vurderer jo for tiden om jeg skal våge meg på en 60-minutters, men holder igjen fordi jeg regner med det vil medføre min død…

  Er forøvrig enig i at trening er en fin ting. Nå får jeg faktisk litt abstinenser hvis jeg ikke får trent på et par dager. Blir nærmest litt rastløs. Satser på at det er et godt tegn.

 3. Det blir på en måte en avhengighet, men det er ikke det verste man kan være hekta på :O)

  Ja, 3 timers spinning, og jeg kan love deg at det ikke skal bli siste gangen.
  På de tre timene hadde vi 6 forskjellige trenere, og vi fikk påfyll av energi, mens vi syklet, i form av nøtter, bananer, sj.bar, osv…

  Det neste tror jeg blir kurs i Pilates, det skal de ha neste lørdag, så det kan bli spennende.
  Akkurat det har jeg ikke prøvd ut ennå, men har hørt at mange sier det kan være litt kjedelig…

  Uansett, stå på :O)

 4. Laluna_0 sier:

  når begynte du slankingen? gått ned mange kilo siden begynnelsen? mange kilo igjen før målet er nådd…

 5. Bergen sier:

  Lykke til med pilates. De sier det skal bygge opp den «indre muskulaturen». Det er sikkert bra. har en venninne som prøver å hite bortom at det hadde vært lurt for meg å gjøre den slags… Du får fi en lyd om din erfaring med konseptet, hvis du husker det da.

 6. mimmi534 sier:

  Kjempebra!Stå på,jeg har tatt av meg 9 kilo.Sluttet å spise «nesten» og gått og gått!!

 7. Bergen sier:

  Har vel tatt drøyt 65 kilo siden 9. juli 2006. Vet ikke sikkert hvor mange jeg har igjen, men i hvert fall 20, så får vi ta det derfra. Kanskje 10 til etter det? Eller 15? Må se det an. Men om 20 er jeg i følge legen utenfor helserisiko på grunn av vekt, så det må jeg få til.

 8. Bergen sier:

  Gratulerer med glimrende vektnedgang. Håper du får i deg litt mat da, så ikke du mister muskulaturen også. Da blir det jo mye lettere å gå opp igjen senere.

  Jeg har gåt utrolig mange mil i min prosess ned i vekt her. Skulle nesten talt dem fra begynnelsen av. hadde vært morsomt å regne ut hvor mye det har blitt til sammen nå. Må jo begynne å nærme meg 150-200 mil en plass. Det funker jo utmerket for fettforbrenning.

 9. Espen sier:

  Vi får krysse fingrene, dette går nok bra, lykke til:)

 10. Anonym sier:

  hei, d virker som du har en del peiling på kcal.. kan man egentlig stole på antall kalorier mølla og sykkelen sier? eller må du ha pulsklokke? jeg har pulsklokke, men den viser ikke kcal, og jeg har ikke så lyst å investere i ny. 🙂

  forøvrig kjempebra jobba! jeg er imponert. jeg trener også fem-seks ganger i uka, er ganske bra trent og har alltid trent mye. jeg trener ikke for å gå ned i vekt, men fordi jeg elsker å trene. en skulle tro at jeg derfor holdt vekta, men jeg går bare opp. tror egentlig problemet mitt er at jeg spiser for lite, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å spise mer.
  dessuten vet jeg at jeg har elendig forbrenning, og jeg klarer ikke gjøre noe med det heller.
  😦

 11. Tonje sier:

  65 kilo siden juni 2006?! WOW! Jeg er mektig imponert! Bøyer meg i støvet! 😀

 12. Bergen sier:

  Takk for det. Satser på at du har rett.

 13. Bergen sier:

  Det kommer nok an på kvaliteten på møllen/sykkelen. Den jeg bruker, på Elixia Kokstad i Bergen, viser ganske likt med pulsklokken min. Men uansett blir jo ikke forbrenningsmålingene helt nøyaktige. Pulsklokke er det mest nøyaktige redskap vi «dødelige» har tilgang til, men treffer nok ikke akkurat.

  Jeg bruker kalorimålingene som et motivasjonsverktøy, så er det ikke så farlig om målingene ikke treffer helt 100%. Det må bare treffe godt nok til at jeg gir litt ekstra noen ganger, og kanskje forstår når det er nok andre ganger…

 14. Bergen sier:

  Takker for det

 15. molmet sier:

  For noen verdier du opererer med! Helt uoppnåelige for min del. Jeg er sliten etter en 40 minutters joggetur, og da viser pulsklokka mi ca 300 kalorier. Etter en time med friskis/svettis har jeg forbrukt 280. Tanken på mere trening den dagen er da over. Du må være i veldig god form..

 16. Bergen sier:

  Noen fordeler må jo vi mannfolk på 120 kg også ca. En 40-minutters spinningøkt hjelper kroppen min til å kvitte seg med drøyt 600 kcal. En dam på 70 vil sikkert ikke svi mer enn halvparten, kanskje enda mindre.

  Men for å holde ut mye trening er det viktig å planlegge det litt strategisk også. Jeg setter meg på spinningtimn etter at jeg har trent vekter og løpt litt på tredemøllen. Når jeg først sitter der kan jeg liksom ikke bryte av treningen heller. Jeg har jo sjelden mer enn en time med høy intensitet, f.eks. i tennis, men går gjerne et par timer etter treningen på flaten. Det er ikke så slitsomt, så det lar seg fint kombinere med at jeg har brukt en del energi tidligere på kvelden. Og så renner jo kaloriene av når en mosjonere på lav intensitet etter at en har trent kardio. Det er jo kjekt.

 17. aanana sier:

  denne pulsklokken.. hvordan virker den?
  og hvordan slags forandlere er det som selger sånt og ca hvor masse koster den?

 18. Bergen sier:

  Pulsklokker er knyttet til en pulsmåler som man fester over brystet. Klokken viser så hva pulsen er til enhver tid, og benytter denne pulsen til å f.eks. regne ut hvor mange kalorier kroppen forbrenner på en treningsøkt.

  Disse kommer i forksjellige utgaver, forskjellige merker og med forskjellige tilleggsfunksjoner. Har sett at det finnes noen billige til noen hundrelapper, men de fleste «merkeklokkene» begynner på rundt 1000 kroner, og oppover til i hvert fall det firedobbelte, med de mest avanserte tilleggsfunksjonene.

  Den vanligste plassen å kjøpe en slik en er nok en sportsbutikk, men der tror jeg du må regne med å lege ut en tusenlapp eller mer, alt ettersom hva du eventuelt vil ha. De har sikkert billige verjsoner på Claes Ohlson, på tilbud innimellom på Lidl e.l.

 19. Laluna_0 sier:

  flink du er..stå på… men ikke glem å kose deg iblandt.. det legger man ikke på seg av

 20. Bergen sier:

  takk for det. Koser meg nok innimellom ja, men prøver å gjøre det på en noenlunde sunn måte. Druer er f.eks. en slager for min del der.

 21. MaryLou sier:

  Du er virkelig flink 🙂

 22. Bergen sier:

  Takk for det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s