Legger man på seg av å gå i kirken?


Nå på mandag var jeg en tur i Bergenskirken, hvor jeg fikk samle inn penger til et humanitært prosjekt jeg er med å jobber med i Uganda. Det ble jo drøyt 8000 kroner, noe som sammen med den forrige gaven fra denne kirken til det samme prosjektet (kr. 12.000,-) blir totalt kr. 20.000,- Dette er nok til mat for et helt år for 100 foreldreløse barn, og det er jeg jo glad for. Det ble dessverre litt mat på meg også…

Etter gudstjenesten var det nemlig kafé, og da møtte dette synet meg:

Skrekk og gru. Jeg var selvsagt sulten etter en del arbeid med innsamlingen og noen timer siden sist måltid. I motsetning til forrige gang jeg var i en slik situasjon i den samme kirken, hadde jeg denne gangen et offisielt ærend, og kunne ikke "stikke av".

Jeg tok en bolle, den smakte aldeles utmerket, og "plutselig" hadde jeg spist fire – ca. 700 kcal som jeg egentlig ikke trengte, og som jeg egentlig ikke ble så veldig mett utav.  Det ble en lang treningsøkt mandags kveld, så jeg kompenserte for dem med de over 1700 kcal jeg svidde på denne, men jeg undres: er det vanlig å legge på seg av å gå i kirken? De sultne barna i Afrika tatt i betraktning så må jeg jo si at det er verdt det, men det er nå litt hardt for meg for det. Kanskje jeg skal ha med meg niste neste gang? Skal jo etter planen samle inn enda mer penger til prosjektet en gang senere i vår. Må finne en løsning til da.

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i fristelser, kirke, slanking. Bokmerk permalenken.

8 svar til Legger man på seg av å gå i kirken?

 1. Catalyzator sier:

  Tja……
  De «fleste» sitter kanskje i ro i kirken å lytter til presten istedenfor å trimme i det nydelige vår/sommerværet…….. da er det jo en viss fare……

 2. - sier:

  Haha, du har altså fått erfare det uten å være veldig aktiv kirkegjenger (unnskyld hvis jeg har tolket deg feil)! Hehe! Undersøkelser viser faktisk at kirkegjengere og særlig pinsevenner (tror jeg det var) er gjennomsnitlig tyngre enn andre! Hehe! Vi merker det i kirka hos meg, ja! Når man møtes 2-3 ganger i uka og som regel har noe å bite i, så er det vel naturlig at man legger på seg litt… Men vi prøver å kutte ned og erstatte med frukt e.l. i steden.. hehe =)

 3. Laluna_0 sier:

  jeg spise en pose marsipan på søndag.. 700 kalorier det også, men det ble av den grunn ingen middag på meg,,hehehe.. men hvor mange kalorier trenger en kvinne pr dag? sånn ca

 4. Bergen sier:

  Høres ut som en god plan. Husker det var en undersøkelse i avisene for noen måneder siden om det der, at folk i kristne mijøer ble avhengig av mat i stedet for alkohol og tobbakk. Jeg vokste jo selv opp i en pinsemenighet, så det er kanskje noe av grunnen? Men kan ikke huske at det var så mange overvektige der? Jaja, kanskje jeg ikke husker godt nok. Lykke til med fruktambisjoner.

 5. Bergen sier:

  Har noen innlegg om utregning av kaloriforbruk i listene til høyre på bloggen her. Der kan en i hvert fall regne ut basalforbreningen, så kan en mutiplisere den med 1,2 hvis en har en ekstremt stilesittende hverdag, 1,4 hvis man bevegerseg litt mer, 1,8 hvis man har en fysisk aktiv jobb, trener regemessig o.l o.s.v.

  Tror kviner normalt ligger i sjiktet mellom 1800 og 2500 kcal hvis de ikke er svært aktive. Menn ligger gjerne 2300-3000.

 6. Bergen sier:

  Satt ikke så mye i ro, da jeg var opptatt av å telle 8000 kroner, hvorav det meste i mynt, (mens presten/pastoren talte). Men jeg svei nok ikke av de 700 kcal «ekstra» jeg fikk i meg fra de fire bollene.

 7. Tyaces sier:

  Hmm..kanskje kafèansvarlige i kirken skulle spart pengene de brukte på innkjøp og mat og heller gitt de til foreldreløse barn??

 8. Bergen sier:

  Tja, det var jo barn i kafeen, så de gikk nå på en måte til mat til sultne barn disse også…

  Ellers var det ikke et dumt forslag. Skal på fest i morgen der lederen for kafeen i den aktuelle kirken sikkert kommer. Kanskje jeg skal konfrontere henne med forslaget?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s