Argentina – rapport 1


Da har jeg endelig kommet meg til en datamaskin og er klar til å få lagt inn en liten rapport fra en bergensk ”slanker” i to og en halv ukes eksil. Buenos Aires er fascinerende, men dog ingen lett plass å holde styr på vekten. Fett, sukker, hvitt brød og mer fett er et slags mantra for matlagingen her nede. Det går i søte kjeks og kaker til frokost, pasta til lunsj og pizza, empanadas og majonessprengte smørbrød til middag, sånn i nitiden på kvelden. Jaja, det smaker jo i hvert fall godt så det holder.

 

Men det finnes helsemessige lyspunkter. Vi har nå kommet oss i eget hus, og har dermed litt kontroll på maten. Min søsters kommende svoger og svigerinne har flyttet hjem til sine foreldre en uke slik at vi kan få låne huset deres mens vi venter på at min søster og forloveden skal få overta huset de nettopp har kjøpt på fredag. Det er jo veldig snilt av Ezekiel og Romina. Vi har funnet grovbrød, grønnsaker og kyllingfilet på den lokale butikken, så når vi er hjemme her går det noenlunde greit. Jeg fikk til og med spilt en time tennis med svogeren i går kveld, så den slags hjelper jo på (selv om han slo meg, noe som var litt bittert…)

 

Problemet kommer primært når vi inviteres hjem til folk eller havner på restauranter. Det å invitere hjem til folk er jo utrolig hyggelig, og gir et helt annet møte med kulturen enn den tradisjonelle turisthverdagen, så det er jeg veldig glad for. Maten smaker jo også veldig godt der vi har vært, og folkene har uten unntak vært hyggelige. De ekstra kaloriene får vi si er verdt det. Jeg får bare ta de sunne valgene jeg kan, og så takle konsekvensene av de usunne omstendighetene jeg ikke klarer å takle like bra når jeg kommer hjem igjen. Men jeg har gitt beskjed til søsteren min, som bestemmer litt her nede, om at jeg ikke vil på billige restauranter lenger. Vi får gå litt færre ganger ut, og heller gå på plasser med høyere kvalitet, og så ta med oss kyllingfileten hjem og lage middag hjemme litt oftere. 

Nå er jeg under en time unna møtet med Argentinas nasjonalrett, Asado. Denne skal bestå av ustyrtelige mengder av kjøtt og pølser, direkte fra grillen, så vi får satse på at det er mulig å velge noe sunt fra den buffeen…

 

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i reise, slanking. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s