Kunsten å ta imot komplimenter


Å ta imot komplimenter er det jo en del som sliter med. Noen sier takk og smiler, mens andre blir brydd, og kanskje til og med motsier komplimentet, eller i hvert fall nedtoner det. Jeg har tradisjonelt tilhørt den siste gruppen, sikkert tungt tynget av jantelovens mer eller mindre synlig grep om halsen, men nå det begynt å endre seg. Utrolig hva litt vektreduksjon kan medføre…

Det siste året har nemlig komplimentene strømmet på. I følge et utall menn og kviner (husker selvsagt i hovedsak de tilfellene der vi snakker om kvinner), ser jeg jo aldeles fortreffelig ut, og det blir jo tilsynelatende fortsatt bedre og bedre dag for dag. Da kan en jo bli litt lei av å skulle unnskylde seg med at "det fortsatt er mye å ta av", eller noe slikt, hele tiden. Endringen blir rett og slett nødvendig, om ikke annet for å slippe å kjede seg til døde ved å skulle gjenta samme svaret gang på gang i et helt år. 

Prosessen med å bli bedre på å ta imot komplimenter har jeg jo for så vidt jobbet med i noen år – jeg skjønte jo at her kunne jeg gjøre en fruktbar justering i mitt eget liv for en tid siden, men dette året har jeg virkelig fått trening på feltet. Når noen kommer nå sier jeg ser bra ut, at jeg er flink eller noe lignende, havner jeg nå oftere og oftere i kategorien som sier takk, og sjeldnere og sjeldnere i kategorien som sier at "det er jo ingen ting", eller skylder på en eller annen tilfeldighet utenfor meg selv. Vekttap kan faktisk ha noen andre positive ringvirkninger også – praktisk.

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i jantelov, komplimenter, slanking. Bokmerk permalenken.

15 svar til Kunsten å ta imot komplimenter

 1. perzmo sier:

  Kjempefint at du jobber med saken. Har en bror som brukte å være sjømann. Han sa at nordmenn er de dårligste til å ta imot komplimenter.

  Han mente at tilslutt gadd han ikke gi jenter komplimenter hvis de hele tiden kallte han en løgner. Så jeg fikk streng beskjed om å takke pent hvis noen sa noe pent til meg.

  Uvant til å begynne med, men jeg ser nå hvor glad folk blir i øynene sine hvis jeg ser på dem og blir glad (for det er jo klart man blir når noen sier noe hyggelig) også gir jeg det største smilet mitt og sier tusen takk (ok… noen ganger kan jeg være bittelitt sjenert når jeg gjør det… men jeg blåser aldri av det hehehe)

  Håper flere blir flinkere til å ta imot komplimenter… har jobbet med døtrene mine med dette. Si takk og smil 🙂

 2. Ikkeborg sier:

  komplimenter er det vanskelig å ta i mot når man ikke er vant til å få dem.

 3. Mirabai sier:

  Det er veldig hyggelig med komplimenter. Jeg er også av dem som ikke klarer å ta de lett, selv om jeg er blitt mye flinkere. Jeg tror fortsatt at dersom en mann skulle si noe hyggelig, tror jeg det ikke, og at han tuller med meg. Klarer liksom ikke helt å tro at de mener alvor og at det er noe bra med meg.

 4. bipola sier:

  Jeg smiler og sier takk. Like komplimenter jeg. Og liker å vise at jeg setter pris på dem. Sier aldri «nei usj denne gamle kjolen, jeg kler den ikke en gang.» Sier takk jeg.

 5. perzmo sier:

  Ikke sant bipola? Jeg suger de til meg som svamp 🙂 hehehe

 6. Bergen sier:

  En god strategi. Prøver å gjøre mitt. Let’s spread the word!

 7. bipola sier:

  Ja, og jeg synes det er «teit» å ikke ta i mot et kompliment. Den som gir komlimentet føler seg nesten litt dum.

  Og man virker fjollete og fnisete som jente ved å ødelegge øyeblikket. Som om man fisker etter mer.

 8. olepetter_9 sier:

  Hvis jeg får komplimenter for noe, så har jeg begynt å si «takk, takk» 🙂

  Før ville jeg nok kommet med diverse forklaringer eller unskyldninger, som du sier.

  (gjelder ikke vekt, men generelt)

 9. Bergen sier:

  Det er jo i grunnen ganske likt mitt reaksjonsmønster, både før og nå.

 10. Bergen sier:

  Jeg har heldigvis sjelden problemer med ukontrolerbar fnising. Er dog enig med at man kan takle komplimenter på en måte som er nærmest uhøflig med tanke på den som gir komplimentet. Får prøve å unngå det så godt vi kan.

 11. Lano sier:

  Så bra at du takler komplimentene så fint!

  .. jeg har nå gått ned nesten 35 kilo (mye inspirert av deg, men det vet du jo), og må innrømme at det er ikke alle komplimentene som er like morsomme. Veldig mange sier ting som «NÅ var du pen» eller «så pen du er blitt». Det har vært litt vondt at alle skal si noe om det som er nå i forhold til det som var, i steden for å bare snakke om det som er nå, enkelt og greit.

  Men det er kanskje bare vi jenter som er litt hårsåre?? 😉

 12. Bergen sier:

  Jepp. Jeg har jo ikke vært vant til å oversvømmes av dem når det gjelder min kroppsfasong, så det har tatt litt tid å lære seg å tolke det i beste mening, og faktisk respondere på en god måte. Men det hjelper jo på med trening på dette som på mange andre felt.

 13. Bergen sier:

  Jeg har etter hvert lært meg å merke når folk virkelig mener komplimentene (tror jeg da…). Jeg har nok hatt en slags underbevisst reaksjon som ligner på din når det har komt til komplimenter om utseende, men når jeg merker at folk faktisk sier det med en viss entusiasme eller ekthet i stemmen, har jeg nå etter hvert lært å bare ta dem til meg som de er – tror det er bra for meg.

 14. Bergen sier:

  Høres ut som en god strategi.

 15. Bergen sier:

  Har svart noen sånnekomplimenter (med litt glimt i øyete) med: «SIer du at jeg ikke var det før?» Da vet de ikke alltid helt hva de skal svare, begynner å stotre litt og komme med et slags forsøk på en unnskyldning. Til tider litt underholdende, men jeg kan jo si det med et glimt i øyet fordi jeg er over den perioden der det hele tiden minte meg om hvordan jeg så ut før.

  Unntaket er hvis den typen kommentarer kommer fra folk som kommenterte min overvekt mye tidligere. Da er de ikke alltid like kjekke lenger, men jeg greier som regel å spille skuespill og si takk likevel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s