Fordeler ved å gå til butikken


På fredag hadde jeg en spasertur til butikken. Det er jo en vane jeg har lagt meg til, å innimellom ta ryggsekken på og la bilen stå når jeg trenger noe påfyll på kjøkkenet. Dette har jo primært vært motivert av at slike turer forbrenner voksne mengder kalorier, og det forblir nok en hovedmotivasjon for slike turer fremover også. Fredagens tur underslo jo i følge pulsklokken 1493 kcal fra legemets energilager, og den slags er det jo positivt å ta med seg. Men på fredag gikk det jo også opp for meg at denne typen handleturer også har en annen positiv effekt.

Når jeg går til butikken må jeg jo bære med meg varene i ryggsekken hjem. Da blir jeg mye mer kritisk til hva jeg faktisk kjøper. Jeg bærer jo ikke med meg hjem mer enn nødvendig når det er nesten fire kilometer å gå etter at jeg har passert kassen. Når jeg tar bilen til butikken tenker jeg ikke på den slags. Det blir liksom litt mer impulskjøp i den settingen, men det unngår jeg altså effektivt ved å ta beina i stedet. Mer gjennomtenkt handling er jo en positiv ting både for livvidden og lommeboken. I tillegg er det jo et snev miljøvennlig, så kan jeg ha god samvittighet for det også. Hva er det de kaller den slags? Spin-off-effekt? Positivt er det uansett. Tror jeg skal prøve å fortsette den tradisjonen med å gå til butikken av og til, uansett hvordan livvidden utvikler seg fremover.     

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i handling, kalorier, matvarer, miljø, miljøvennlig, mosjon, slanking. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s