Hvilke deler av livet mitt er verdt å ta vare på?


Jeg føler jeg er på vei inn i en ny fase i min kamp mot usunne vaner og unødig store fettlager. Legen sier jeg kanskje bør la være å ta av noe mer det neste året, noe jeg for så vidt ikke går helt med på, men jeg må nok roe ned tempoet noe. I tillegg er jeg forhåpentligvis på vei tilbake i full jobb nå i høst, og må gjøre noen justeringer. Da kommer det et spørsmål til overflaten: Hvilken del av min livsstil i dag skal jeg ta med meg videre – livsstilen som har ført meg ned 69,4 kilo så langt?

Vel, noen prinsipper er selvsagte:

 • Sunn mat tilgjengelig i huset så godt som alltid – ferdige middagsporsjoner i frys og kjøleskapet holder Grandiosaen borte. Dette vil jeg fortsette å utvikle, og se om jeg kan finne enda enklere, og kanskje også bedre løsninger.
 • Hyppig trening: Jeg har jo vært oppe i 10 treningsøkter i uken på det meste dette året. Det er det nok utopisk å gjennomføre videre. Jeg er nå nede i 6 økter i uken, og ser det ikke som noen krise om jeg går videre ned til fire. Jeg vil uansett ikke under tre (en gang tennis og to ganger treingsstudio), men vil gjerne ha de fire øktene når jeg kan. Legger det seg til rette for mer, tar jeg gjerne det med. Uansett vil jeg ligge over 3000 kcal avsvidd på trening per uke, og helst ligge opp mot 5000.
 • Karbonadedeig, grønnsaker og kyllingfilet i stedet for kjøttdeig og lyst brød hører nok også med til selvfølgelighetene, så får vi se om jeg begynner å eksperimentere litt med brød igjen. Har jo greid å integrere litt fullkornspasta og poteter i menyen de siste månedene, så kanskje jeg kan klare litt brød også uten at det går helt over styr? Må også komme lenger i bruk av bønner og linser, som delvis kan erstatte kjøtt i mange middagsretter. Det er jo både sunt og miljøvennlig.
 • Fisk en gang i uken begynner å bli overkommelig. Gjennom min relativt systematiske eksperimentering med konseptet "fisk på tallerken" har jeg jo endelig funnet frem til noen levelige fiskeretter, selv om jeg egentlig ikke liker fisk. Må satse på at jeg klarer å gjennomføre det.
 • Regelmessig veiing, enten det blir hver uke, som nå, eller jeg går over til månedlig veiing etter hvert.
 • Mosjon i hverdagen – å av og til ta beina fatt til butikken. Å parkere litt langt unn stedet jeg skal, så jeg må gå noen hundre meter til og fra bilen o.l. må det jo være mulig å videreføre.

Det blir sikkert flere elementer jeg kan ta med meg, men disse er i hvert fall selvsagte, så får vi se hvordan det utvikler seg. Spørsmålet har svirret oppe i hodet mitt et par dager nå, så da syntes jeg nesten jeg burde drodle litt rundt det her på bloggen.

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i hverdag, slanking. Bokmerk permalenken.

8 svar til Hvilke deler av livet mitt er verdt å ta vare på?

 1. olepetter_9 sier:

  SVAR: Vet ikke 😛

  Men kunne du sagt litt om effektiv trening for å gå ned i vekt?

  Hva er dine erfaringer rundt f. eks. trening, tredemølle, puls og annet som har med vektreduksjon å gjøre?

 2. Bergen sier:

  Stort tema. Har jo en del «drypp» om trening i innleggene på listen med overskrift «trening» på bloggen her (for tiden i venstre kolonne, inntil VGB kommer på stell igjen så jeg får den over på høyre), men skal prøve å skrive et par oppsummerende innlegg om det i løpet av en uke eller to.

 3. Lars sier:

  Du trenger en plan for å unngå/motstå dårlig overtidsmat.

 4. Bergen sier:

  Da jeg eri ferd med å søke ny jobb for tiden er det for tidlig å si om det blir et stort problem. Får jeg meg en lærerstilling blir jo mye av overtiden hjemme, og da har jeg alle muligheter til å få det til. Blir det mye overtid på kontor blir nok det en mer aktuell problemstilling som må løses ja.

  Tidligere erfaringer med overtidsmat har ikke alltid vært like gode. Lappskaus er dog et godt alternativ i sånne sammenhenger. Kan til og med ta med den lyse på boks. Tror det er bare drøyt 500 kcal i en hel slik 800g boks hvis jeg ike husker helt feil. Går hvis ikke det er overtid mer enn en gang i uken. er det et kjøleskap på jobben kan jeg jo også ta med en middagsporsjon i en boks og varme i microen. Får satse på at det lar seg løse.

 5. Lenge siden sist jeg har vært på besøk nå. Har nemlig ikke nett-tilgang ute på hytta hvor jeg oppholder meg mesteparten av sommeren. Må innrømme at jeg ikke har lest hele dette innlegget, men falt helt i stavar da jeg oppdaget at du har gått ned nesten 70 kg!! ER DET MULIG?!?! ALLERDE NÅ!! Jeg er himmelfallen.
  Gratulerer og gratulerer og gratulerer igjen!!

 6. Bergen sier:

  Takker for det. 69,5 kilo nå. Kanskje jeg kan passere 70-kilosgrensen i løpet av en uke eller to?

 7. mr,61 sier:

  Hei!
  Vil takke for inspirasjonen det har gitt å følge med på din utvikling. Har selv gått fra 121 til 87 siden nyttår, og i hovedsak fulgt samme oppskrift som deg. Er nå der at jeg skal prøve å flate ut kurven og stabilisere på ca. 85.
  Ønsker deg lykke til videre!
  Mvh. Mr.61.

 8. Bergen sier:

  Gratulerer med glimrende resultat Mr. 61. Hyggelig jeg har kunnet være til inspirasjon. Håper du lykkes med stabiliseringen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s