Jeg greide å stoppe etter ett Grandiosastykke


Her i forrige uke overrasket jeg meg selv. Jeg var på besøk hos lillebror, og Grandiosaen kom på bordet. Det pleier å gå skeis, da jeg er meget begeistret for den opplevelsen som oppstår når en klassisk Grandiosa går på date med mine smaksløker. Men denne gangen prøvde jeg en ny mental strategi, og jeg ende opp med å ta bare ett lite stykke.

Jeg var ikke forberedt på grandiosafristelsen før jeg kom, men straks jeg så min bror tok denne ut av frysen og satte på ovnen bestemte jeg meg for at jeg kun skulle ta ett stykke i dag. Normalt prøver jeg gjerne å "se det litt an", og ender opp med å spise det som er mulig å gjøre uten å bli uhøflig. Men denne gangen lå det to stykker igjen når alle var ferdig å spise, og jeg forsynte meg ikke med ett av de en gang.

Jeg har hatt en viss suksess tidligere med å "planlegge utskeielsene" – hvor mye jeg skal spise på fest o.l., på forhånd. Det prinsippet syntes å funke denne gangen også. Kanskje jeg skal prøvde å gjøre dette hver gang? Fint hvis dette er det som skal til for å få bedre styring på en ikke alt for god impulskontroll på matinntakssiden.

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i fristelser, grandiosa, slanking. Bokmerk permalenken.

12 svar til Jeg greide å stoppe etter ett Grandiosastykke

 1. Bergen sier:

  Jepp 😀

  Takk forresten.

 2. Maya sier:

  Hei Bergen! Egentlig skulle jeg lest om molekylkjeder og andre kjedeligheter nå, men etter å ha konstatert at dagens vekt er nøyaktig lik forrige ukes vekt – til tross for forsakelser, trening og positive tanker – kom jeg over siden din. Du skriver så godt om dette emnet!(Omtrent som om jeg skulle sakt det sjøl om sant skal sies – dessuten har jeg en mistanke om at du lever av «pennen»?) Takk i alle fall! Jeg legger deg til som «favoritt», og logger meg inn igjen om – eller snarere NÅR – det butter igjen.

 3. btidag sier:

  ikke rart det…
  grandiosa er ikke godt… 🙂

 4. Bergen sier:

  Fint at du finner noe du liker på bloggen. Det hender nok jeg skriver og får betaling for produktet, men det er mer som en hobby enn som en jobb. Men hvem vet, kanskje jeg gir ut en bok en dag?

 5. Nunzio sier:

  Hehe, må slå følge med btidag i den karakteristikken.

  Men hjemmelaget pizza derimot.., -Det greier jeg ikke motstå!;D

  Mvh Nunz

 6. MizTery sier:

  Grandiosa og smaksløker rimer ikke helt i mine ører..:)

  Men du var flink gutt!:)

  *klappe på hodet*

 7. Bergen sier:

  Derom strides de lærde. Jeg har gjennom mitt 32 år lange liv spist ikke rent små mengder mat, faktisk så mye at det førte meg til 185 kg på mitt største. I lys av det føler jeg at jeg kan regnes som en «lærd» i forhold til hva som smaker godt og ikke (muligens bare i forhold til mine egne smaksløker, men det holder jo i grunnen i denne sammenhengen), og jeg uttaler, med hele min kompetanse på feltet, at Grandiosa, dersom den er riktig stekt, smaker aldeles utmerket 🙂

 8. Bergen sier:

  Hjemmelaget pizza er nok i en annen klasse enn Grandiosa – i hvert fall hvis den er laget godt. Men heldigvis var ikke det fristelsen som stod på bordet den aktuelle dagen. Grandiosafristelsen var akkurat så stor at jeg greide å takle den denne dagen – en større fristelse hadde vært vrien.

 9. Bergen sier:

  Den slags smaksløker kan jo være en fordel i møte med Grandiosafristelser. Jeg er dessverre ikke i besittelse av slike, men mine egne, som synes å like det meste litt for godt….

  Hodeklappingen føltes forøvrig bra 🙂

 10. Gettan sier:

  Kjempebra!

 11. Bergen sier:

  Takk for det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s