Hva kan en slanker spise på McDonalds?


Den siste uken har jeg havnet to ganger på McDonalds – begge gangene for å ta hensyn til barn, og slikt må man jo gjøre. Men hva kan en som prøver å gå ned i vekt spise på McDonalds? Jeg undersøkte hjemmesidene til McDonalds i sakens anledning, og kom i grunnen levende fra besøkene.

De "vanlige" burgerne til McDonalds, som Big Mac, McFeast og Quaterpunder, ligger fra 495-505 kcal pr stk, og 25-27g fett. Ikke akkurat sunt, men heller ikke verst. Verst er nemlig Big Tasty, med 850 kcal og hele 51g fett, altså 76% av anbefalt dagsdose, og det er vel neppe fett av det sunne slaget heller… McToast og hamburger ligger på 260 og 255 kcal, cheeseburger på 300 kcal. Jeg må ha tre av de minste for å bli mett, så jeg står over dem. Blir det klassisk burger, så blir det en av de tre første.

Så til menyalternativene med presumptivt sunnere navn. McChicken (avbildet) er her den store skuffelsen i mine øyne, med omtrent samme mål som Big Mac på både kcal (495) og fettmengde (22g). McNuggets synes å være bedre alternativ, med 265 kcal for 6-pakningen, og 405 kcal for 9-ervarianten. For min del må jeg ha med dipper til disse, og da snakker vi 40-60 kcal per beger, noe som gjør dem litt mindre gunstige. Filet-o-fish har 350 kcal og 16g fett. De sunneste variantene her, etter min mening, synes å være de nye laksewrapene. Disse har 408 og 398 kcal, og 17g fett, altså lavest fettandel av alle alternativene over.

På mine to runder på McDonalds valgte jeg laksewrap. Den smakte helt ok, og gav nok metthet til at den gjorde nytten. Jeg venter jo ikke fire timer til neste måltid med en slik til middag, men den funker til lunsj for min del. Og så koster den ikke mer enn 35 kroner i meny med en flaske BonAqua for tiden, som jo ikke er så verst.

Det viktigst for min del på McDonalds, kanskje bortsett fra å spise en Big Tasty, er å unngå det klassiske tilbehøret. Før bestilte jeg jo en stor pommes frites her (470 kcal – 340 på en medium). Den slags er det nå slutt på. Skal jeg ha inn 400-500 kalorier (kcal) ekstra, bestiller jeg heller en laksewrap eller en burger ekstra. En Sundae til slutt tilsatte før 275 kcal, eller eventuelt en milkshake på vei ut døren med 355 kcal. Når man begynner å legge slikt sammen blir det noen kcal utav det… Skal jeg først ha en dessert får det bli en fruit and yoghurt, med 165 kcal, men det siste året har jeg klart å motstå denne også.

McDonalds har i den senere tid også lansert salater, fruktposer o.l. Jeg har prøvd disse, men synes ikke de funker for meg. Salatene funker dårlig fordi dressingene deres ikke smaker ok i det hele tatt for min del, og jeg blir ikke noe som ligner på mett av dem heller.  

Min McDonaldsstrategi er nå altså, foruten å havne der så sjeldent som mulig, å kjøpe kun en "hovedrett" – helst en laksewrap, men i verste fall en Big Mac, McFeast eller Quaterpounder. Jeg dropper tilbehøret og desserten, og drikke BonAqua eller Cola light. Det funker for min del, men jeg tror nok fortsatt det funker best å ligge unna… 

Reklamer

Om Bergen

Weight loss blogger - gone down from 185 kg - working on staying down...
Dette innlegget ble publisert i hamburger, mcdonalds, slanking. Bokmerk permalenken.

14 svar til Hva kan en slanker spise på McDonalds?

 1. grethe56 sier:

  åååå nå blei jeg sulten…..

 2. adolph sier:

  På McD er det vel bare serviettene som ikke er dynket i fett.

 3. Tanih sier:

  Det er mange andre grunner til å ikke spise på McD da. Visste du for eksempel at under en av de største sultkatastrofene i Afrika synes McD at det passer seg å lansere sin nye burger: McAfrika?
  Mens tusenvis sultet til døde, koste vi oss med en ekstra fettete burger…

  Eller at McD er en av bedriftene som behandler sine ansatte dårligst rundtomkring i verden? Og ikke minst betaler dem minst? (Dette gjelder ikke i norge da, så vidt jeg vet)

  Både for helsens del, og for å ikke støtte opp under slemme mennesker, er det best å finne et annet sted og spise.

 4. Bergen sier:

  Know the feeling… Tenk hvordan jeg hadde det da jeg steg inn i McDonaldslokalet denne uken?

 5. Bergen sier:

  Og det verste er at etter måltidet er gjerne til og med serviettene dynket i fett!

 6. Bergen sier:

  Har ikke så mye innsikt i McDonalds næringsetikk, men tviler ikke på at du har rett. Bra jeg ikke havner der så ofte da 🙂

 7. Marie sier:

  MÅ man ha med seg barna på McDonalds da? Kan man ikke lære dem om sunt kosthold også?

 8. Bergen sier:

  Det er nok ikke dumt, men det er ikke sikkert det er noen direkte motsetning mellom de to tingene. Det avhenger litt av hvor ofte man tar barna med på McDonalds.

  Hvis jeg klarer å forføre en kvinne såpass at det blir barn av det en gang, vil nok de neppe bli bortskjemt med mange McDonaldsturer. Jeg føler ikke jeg kan fortelle andre at de må gjøre det på min måte. Men det er et godt spørsmål å stille seg selv i hvert fall.

 9. - sier:

  Hvordan kan enkelt påstå at McDonalds er en av arbeidsgiverene som behandler sine ansatte dårligst?! BULLSHITT!!! En venn av meg jobber på McDonalds i USA of har 13 dollar timen, noe som er 5 dollar over minstelønn og 1 dollar mer enn en annen venne av meg i USA som arbeider i barnehage!! Selv jobber jeg på McDonalds i Norge og har for øyeblikket en timelønn på 134,56! Fakta må sjekkes før man skriver slik.

  Forresten, er ikke McChicken du har bilde av, det er en McChicken Premiere – stor forskjell!

 10. Bergen sier:

  Kjenner som saggt ikke så mye til arbeidsforholdene for McDonaldsansatte hverken i USA eller Norge, men topp om personalbehandlingen er bra 🙂

 11. potetgullmonsteret sier:

  de har også salater

 12. Bergen sier:

  Jepp. For noen fungerer nok salatene deres som gode alternativ. For meg fungerer de desverre dårlig. Jeg verken liker dem spesielt godt på smak, eller blir mett av dem. Men veldig bra at de har tilbudet for dem de fungerer bedre for.

 13. Melina sier:

  Jeg går ALDRI på Mc Donald’s, ikke etter at vi fikk Burger King hit. Vet ikke om de er noe sunnere, men det smaker 100% bedre !

 14. Bergen sier:

  Melina: enig i at burger King smaker bedre, men føler jeg har ner kontrol på kaloriene på McDonalds. Ikke så stor forskjell dog… Handler mest om hvor andre vil gå. Jeg legger sjelden opp til tur på hverken McDonalds eller Burger King…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s