Oppskrifter

foto: Captain Blaubeere (Flickr)

En av de mest grunnleggende erkjennelsene jeg gjorde før jeg begynte på denne prosessen som nå har ledet meg ganske betydelig ned i vekt, var at jeg ikke kunne bytte ut all maten jeg likte med mat anbefalt av helsedirektoratet som jeg syntes var så som så. Jeg måtte prøve å gjøre maten jeg likte sunn, og prøve meg frem til hva som passer for meg – hva jeg synes smaker god og gir metthetsfølelse, samtidig som kaloriinnholdet er begrenset. Det har ført til mye eksperimementering, og flere oppskrifter har vært lagt ut på bloggen. Her er et forsøk på å samle lenker til noen av dem.

Dette er altså mat jeg har spist mye av på veien ned fra 185 kg. Noen av oppskriftene er noen år gamle, så ingredienser jeg brukte da kan ha forsvunnet fra butikkhyllene, men de bør ikke være så vanskelige å erstatte med andre ingredienser som ligner. Spør gjerne i kommentarfeltet hvis du lurer på hva jeg bruker i stedet i dag. Prøver å svare alle kommentarer.

Oppskriftene har nok utviklet seg og kommer i forskjellige versjoner, men her presenteres de slik de opprinnelig ble presentert på bloggen. De kan kanskje gi noen ideer til noen andre også, selv om de ikke blir kopiert slavisk? Får heller oppdatere dem til dagens versjon hvis jeg gir ut kokebok en gang… 🙂

Kanskjejeg burde fått gitt ut den der kokeboken? Jaja, her er i hvert fall noen av oppskriftene:

Dette er bare et utvalg av oppskriftene her. Om du søker på «oppskrifter» i bloggens søkefelt, eller du trykker på «oppskrifter» i under «Tema jeg skriver mye om» i kolonnen til høyre, så dukker det nok noen flere opp. Har prioritert noen av de eldre innleggene her da de har blitt litt vanskeligere å finne frem til etter at jeg overførte bloggen fra vgb til denne siden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s